ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη: «Έβγαινα στο μπαλκόνι να βλέπω το μωρό»-Συγκλονίζει η κατάθεση της 22χρονης

Νέα Σμύρνη: «Έβγαινα στο μπαλκόνι να βλέπω το μωρό»-Συγκλονίζει η κατάθεση της 22χρονης
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλύψεις που έκανε η 22χρονη μητέρα που εγκατέλειψε το νεογέννητο βρέφος της στον ακάλυπτο πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό τέλος. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «RealNews», η 22χρονη στην κατάθεσή της στην ανακρίτρια περιέγραψε όλα όσα συνέβησαν μέχρι το τραγικό περιστατικό, επιμένοντας πως δεν είχε σκοπό να σκοτώσει το παιδί.

Δεν διστάζει να αποκαλύψει μάλιστα πως από εκείνη την ημέρα «στριφογυρνά» συνέχεια στο μυαλό της να κάνει κακό στον εαυτό της.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται εξάλλου να εξεταστεί από ψυχίατρο καθώς, όπως έχει δηλώσει ο συνήγορός της, Αλέξανδρος Αλεξιάδης, μια πραγματογνωμοσύνη που θα αποτυπώνει την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται, είναι απαραίτητη.

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 22χρονη μητέρα που κατηγορείται για παιδοκτονία

«Το άφησα στο δίχτυ, δεν ήθελα να το σκοτώσω»

H 22χρονη περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στην ανακρίτρια τις κινήσεις της, από τη στιγμή που γέννησε, μέχρι που συνελήφθη.

«Δεν το άκουγα να κλαίει. Ανέπνεε με δυσκολία. Το καθάρισα, το σκούπισα. Εκείνη την ώρα άκουσα την εξώπορτα. Μπήκε η μητέρα μου στο σπίτι», ανέφερε, ενώ ο πανικός που ένιωσε μετριάστηκε για λίγο όταν της είπε ότι θα ξαναβγεί για ένα δίωρο, καθώς με αυτό κέρδιζε λίγο χρόνο προκειμένου να αποφασίσει τι θα κάνει.

«Πήγα στο δωμάτιό μου με το μωρό και επειδή φοβόμουν ότι θα γυρνούσε η μητέρα μου το άφησα στο δίχτυ. Δεν ήθελα να το σκοτώσω. Ήθελα να βρω μια κενή ώρα που δε θα ήταν η μητέρα μου στο σπίτι, να πάρω το παιδί να το πάω στο νοσοκομείο να το δώσω για υιοθεσία.

Την πετσέτα που είχα σκουπίσει το παιδί και τον πλακούντα τα έβαλα σε μια σακούλα και τα πέταξα στον κάδο. Το έκανα αφού είχα αφήσει το μωρό στο δίχτυ. Αισθανόμουν αδύναμη. Παρόλα αυτά κατάφερα να βγω από το σπίτι και να πετάξω τη σακούλα», συμπλήρωσε.

Νέα Σμύρνη: Με τι ποινή φυλάκισης είναι αντιμέτωπη η 22χρονη μητέρα

«Από φόβο δεν είπα τίποτα»

«Δεν βγήκαμε από το σπίτι ούτε την Παρασκευή ούτε το Σάββατο. Έβγαινα στο μπαλκόνι να βλέπω το μωρό. Δεν έκλαιγε ούτε κινούνταν. Τα πράγματα που βρέθηκαν πάνω του είχαν πέσει από τον αέρα. Στον ακάλυπτο υπάρχει πρόσβαση από πόρτα στο υπόγειο που είναι ανοιχτή», συνέχισε.

«Δεν πήγα ούτε το βράδυ που κοιμόταν η μητέρα μου να πάρω το παιδί, γιατί φοβόμουν μην με ακούσει. Όταν η γειτόνισσα πήγε με τη μητέρα μου και είδαν ότι επρόκειτο για μωρό, δεν είπα κάτι γιατί φοβόμουν. Φοβόμουν την αντίδραση της μητέρας μου. Φοβόμουν ότι θα μου φώναζε. Από φόβο και πανικό δεν είπα κάτι στην αστυνομία. Η μητέρα μου από την αστυνομία έμαθε ότι το παιδί ήταν δικό μου», συμπλήρωσε.

Στην ερώτηση της ανακρίτριας γιατί δεν κάλεσε το ΕΚΑΒ, η απάντηση της 22χρονης ήταν πως είχε «θολώσει» το μυαλό της. Όπως υποστήριξε, «από εκείνη την ημέρα, τα σκέφτομαι αυτά, σκέφτομαι να κάνω κακό στον εαυτό μου. Οι σχέσεις με την μητέρα μου είναι καλές. Επειδή είχαμε οικονομικά προβλήματα δεν ήθελα να την επιβαρύνω, ντρεπόμουν. Δεν βρήκα τη δύναμη να της το πω».

«Θα τη βοηθούσα αν μου το έλεγε»: Συγκλονίζει η μητέρα της 22χρονης από τη Ν. Σμύρνη

Η μαρτυρία της γειτόνισσας

Η γειτόνισσα που βρήκε το μωρό φέρεται να δηλώνει στην κατάθεσή της: «Όταν πήγα να ποτίσω τα φυτά, είδα ότι πάνω στο δίχτυ υπήρχε κάτι που στην αρχή μου φάνηκε σαν κούκλα. Δεν ήμουν σίγουρη όμως αν ήταν κούκλα ή μωρό. Χτύπησα στη γειτόνισσα για να βγούμε στον ακάλυπτο από το δικό της σπίτι. Όμως ούτε αυτή κατάλαβε αν αυτό στο δίχτυ ήταν άνθρωπος ή κούκλα».

Από την πλευρά του ο αστυνομικός που έφτασε στο σημείο περιγράφει: «Το κέντρο του ΕΚΑΒ μου είπε να κατεβάσω το μωρό και να το παραδώσω στο ΕΚΑΒ μόλις ερχόταν. Πήρα μια σκάλα και ένα ψαλίδι από το διαμέρισμα και πήγα στο σημείο. Οι γείτονες μου έδωσαν κι ένα σεντόνι για να τυλίξω το μωρό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ