ΕΛΛΑΔΑ

Μπαράζ συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία στις 6 Ιουνίου

Μπαράζ συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία στις 6 Ιουνίου
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Πυρετώδεις είναι οι προιτοιμασίες για τα νέα συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν για την ελληνικότητα της «Μακεδονίας» στις 6 Ιουνίου. Προγραμματίζονται παράλληλες συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. 

Η πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας για διοργάνωση συγκεντρώσεων στις μεγαλύτερες πόλεις της Μακεδονίας έχει αγκαλιαστεί με ιδιαίτερη θέρμη από Δημάρχους, Μητροπολίτες και τοπικούς φορείς όλων των πόλεων.

Οι αρχικοί φόβοι των διοργανωτών για χαμηλή προσέλευση λόγω του σύντομου χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί μέχρι την 6η Ιουνίου ξεπεράστηκαν. Απλοί πολίτες, εκπρόσωποι σωματείων, πολιτιστικοί σύλλογοι και επιμελητήρια έχουν μπει στη μάχη της διοργάνωσης και κινητοποιούν τα μέλη τους για την ερχόμενη Τετάρτη.

Δήμαρχοι και μητροπολίτες κάνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή

Όπως αναφέρει το thestival.gr, oι δήμαρχοι αρκετών μακεδονικών πόλεων στηρίζουν τις συγκεντρώσεις.

Στο πλευρό της Επιτροπής Αγώνα βρίσκονται και οι μητροπολίτες της Μακεδονίας. Στον κυριακάτικο εκκλησιασμό θα αναγνωστούν εγκύκλιοι των Μητροπόλεων που θα καλούν τους πιστούς να γεμίσουν τις πλατείες των πόλεων το απόγευμα της 6ης Ιουνίου.

Ναυλώνονται λεωφορεία

Όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, ναυλώνονται δεκάδες λεωφορεία για να μπορεί ο κόσμος να μεταβεί στα συλλαλητήρια.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις εξής πόλεις: Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα και Κατερίνη.

Οι συγκεντρώσεις της Επιτροπής Αγώνα σε 13 πόλεις της Μακεδονίας στάθηκαν αφορμή για τη διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων σε τουλάχιστον ακόμη τρεις πόλεις. Ιδιώτες και φορείς διοργανώνουν τις δικές τους συγκεντρώσεις σε Λάρισα, Θήβα και Ιωάννινα.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα για να αποφασιστούν τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για την ομαλή έκβαση των συγκεντρώσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ