ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Μάνδρας στο CNN Greece: «Είμαστε αφημένοι στο έλεος της φύσης»

Δήμαρχος Μάνδρας στο CNN Greece: «Είμαστε αφημένοι στο έλεος της φύσης»
CNN GREECE/ Λευτέρης Παρτσάλης

«Είμαστε αφημένοι στην τύχη μας»… Με τα λόγια αυτά περιγράφει στο CNN Greece την κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της Μάνδρας, η δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη. Tα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τις τελευταίες ώρες το λεκανοπέδιο μετέτρεψαν σε «ποτάμια» τους δρόμους της περιοχής και πλημμύρισαν καταστήματα και σπίτια, ξυπνώντας μνήμες από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου. Μάλιστα, η δήμαρχος έκανε λόγο για «αρκετές ζημιές».

«Πάλι πλημμύρισαν τα υπόγεια και τα ισόγεια, δηλαδή ο κόσμος πάλι βιώνει ένα πολύ άσχημο πλημμυρικό φαινόμενο και δεν ξέρουμε και αύριο πώς θα είναι η μέρα γιατί από ότι ακούσαμε ενδέχεται και αύριο να βρέξει. Είμαστε αφημένοι στην τύχη μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως λέει, πήρε η ίδια τηλέφωνο τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τον ενημέρωσε και έστειλε την πυροσβεστική Υπηρεσία και τα ΕΜΑΚ, «απλώς κατόπιν εορτής», όπως υπογραμμίζει η δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, και επαναλαμβάνει: «Δηλαδή εμείς είμαστε αφημένοι στο έλεος της φύσης».

Παράλληλα, σημειώνει ότι ο κόσμος είναι καταβεβλημένος, φοβισμένος και αγανακτισμένος.

Η ίδια καταγγέλλει ότι εδώ και επτά μήνες, από την προηγούμενη κακοκαιρία κατά την οποία πέθαναν 24 ανθρώποι, τα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει και εκφράζει τις έντονες ανησυχίες της για το αν η κατάσταση είναι έτσι τώρα που είναι καλοκαίρι, τότε πώς θα είναι όταν έρθει το φθινόπωρο και ο χειμώνας.

«Επτά μήνες τώρα φωνάζουμε για τα αντιπλημμυρικά. Δεν έχουν ξεκινήσει. Αυτό φωνάζω συνεχώς, αυτό είπα από την αρχή ότι πρέπει να γίνουν γρήγορες διαδικασίες», λέει και συνεχίζει:

«Μπορεί να προβλεφθεί η δύναμη της φύσης; Αρχή καλοκαιριού και είχαμε τέτοια φαινόμενα. Δηλαδή που θα πάει η ζωή της πόλης; Πώς θα έρθει το φθινόπωρο, ο χειμώνας, πού θα πάμε; Ήταν έργα που είπαμε ότι πρέπει γρήγορα να ξεκινήσουν. Επτά μήνες τώρα πού τα είδατε;»

45 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση στην περιοχή βελτιώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, καθώς είχαν απομακρυνθεί τα άτομα που βρίσκονταν σε κίνδυνο.

Συνολικά, η Πυροσβεστική έλαβε 45 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας σε Μάνδρα, Μέγαρα και Νέα Πέραμο Αττικής.

Στις τρεις αυτές περιοχές επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα ενώ προληπτικά έχουν φτάσει ένα ερπυστριοφόρο όχημα και μια βάρκα με δύτες της 1ης ΕΜΑΚ.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, διακόπηκε η κυκλοφορία στην π.ε.ο Αθηνών - Θηβών, από τον κόμβο Μάνδρας, στην π.ε.ο Αθηνών - Κορίνθου στο 34ο χλμ και στη Μάνδρα, στις οδούς Κοροπούλη και Ρόκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ