ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστικές εικόνες: Πλημμύρισαν Μαρούσι, Βριλήσσια, Κηφισιά

Συγκλονιστικές εικόνες: Πλημμύρισαν Μαρούσι, Βριλήσσια, Κηφισιά
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν αυτή την ώρα περιοχές των βορείων προαστίων λόγω της ισχυρής καταιγίδας που έπληξε το Λεκανοπέδιο το μεσημέρι της Πέμπτης. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί - μέχρις στιγμής - περισσότερες από 200 κλήσεις για απάντληση υδάτων και παροχή βοήθειας σε πολίτες.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε Βριλίσσια, Μελίσσια, Κηφισιά και Μαρούσι ενώ υπάρχουν και μερικές κλήσεις για άντληση υδάτων στην Πεντέλη.

Την ίδια ώρα, η πυροσβεστική έχει δεχτεί και κλήσεις για ακινητοποιημένα οχήματα.

Όπως έγονε γνωστό, το απόγευμα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε δρόμους του Αμαρουσίου που είχαν κλείσει, καθώς και στη γέφυρα Ερυμάνθου στην Κηφισιά και τον παράδρομο της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος», στη Νέα Ερυθραία.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος απηύθυνε νωρίτερα μέσω στου ΣΚΑΙ έκκληση στους πολίτες να μην κυκλοφορούν πεζή στην Αμαρουσίου - Χαλανδρίου και την Κονίτσης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης: «Υπάρχουν τεράστιοι όγκοι νερού στην Αμαρουσίου – Χαλανδρίου στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ελευθερίου. Υπάρχει ένα παλιό αμαξοστάσιο του δήμου Αμαρουσίου πάνω στο ρέμα της Σαπφούς, έχει βγει το νερό…».

Η εικόνα στη διασταύρωση των οδών Αγίου Ελευθερίου και Σωρού στο Μαρούσι



ΔΗΜΟΦΙΛΗ