ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη κηπουρός στο Πόρτο Ράφτη για 56 κλοπές και διαρρήξεις

Συνελήφθη κηπουρός στο Πόρτο Ράφτη για 56 κλοπές και διαρρήξεις
Ελληνική Αστυνομία

Συνελήφθη, στο Μαρκόπουλο, ένας Αλβανός, κατηγορούμενος για διαρρήξεις και κλοπές σε εξοχικές κατοικίες στο Πόρτο Ράφτη. Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 56 περιπτώσεις, ενώ η αστυνομία εκτιμά ότι είναι περισσότερες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, από το 2012, εντόπιζαν οικίες στο Πόρτο Ράφτη από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι και στη συνέχεια, αφού παραβίαζαν πόρτες και παράθυρα, εισέβαλαν σε αυτές και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους ηλεκτρικές συσκευές.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, οι δράστες προκειμένου να μπορέσουν να μπουν σε οικίες έβγαζαν μέχρι και τα προστατευτικά κάγκελα.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς εργαζόταν ως κηπουρός στην περιοχή και έτσι είχε τη δυνατότητα να κατοπτεύει τις υποψήφιες προς διάρρηξη κατοικίες, ενώ σε περιπτώσεις αστυνομικών ελέγχων μπορούσε να δικαιολογήσει την παρουσία του στο σημείο. Ο δράστης διοχέτευε μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων στην Αλβανία.

Από την κατ' οίκον έρευνα της αστυνομίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, πλήθος εργαλείων, αεροβόλο πιστόλι, μαχαίρια και φυσίγγια.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ