ΕΛΛΑΔΑ

Εξουδετερώθηκε η βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελευσίνα

Εξουδετερώθηκε η βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελευσίνα
Πολεμική Αεροπορία

Με ασφάλεια ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εξουδετέρωσης, με την μέθοδο της κατάκαυσης, βόμβας τύπου AMN64, 500 λιβρών, του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που είχε εντοπιστεί κατά τη διάρκεια έργων στον χώρο του αεροδρομίου της 112 πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα.

Την επιχείρηση διεξήγαγε και ολοκλήρωσε η ομάδα Εξουδετέρωσης Πυρομαχικών της 112 ΠΜ σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις 09:40 το πρωί.

Για την επίτευξη του σκοπού συνεργάστηκαν η περιφέρεια δυτικής Αττικής, οι όμοροι δήμοι, η Πολιτική Προστασία, η Ελληνική Αστυνομία και η Τροχαία.

Για την εξουδετέρωση της βόμβας δόθηκε εντολή απομάκρυνσης των κατοίκων της περιοχής σε ακτίνα ζώνης 1407 μέτρων.

Αυτή περιλάμβανε περιοχές με κατοικίες και επιχειρήσεις, κυρίως στον δήμο Ασπροπύργου και στον δήμο Ελευσίνας. Ειδικότερα, συμπεριλαμβάνονταν περιοχές με κατοικίες βόρεια και ανατολικά του στρατιωτικού αεροδρομίου όπως «Αεροδρόμιο», «Γκορυτσά», «Τρύπα Αλεπούς», «Κόκκινη Εκκλησιά», «Ψάρι» και «Θερμοκήπια».

Για την επιχείρηση ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας (καθοδήγηση μέρους του ωστικού κύματος και θραυσμάτων εντός του αεροδρομίου και μείωση της έντασης του με τη δημιουργία αναχωμάτων, εκκένωση περιοχής περιμετρικά του σημείου ανεύρεσής του) με σκοπό την αποφυγή πρόκλησης επισφαλών καταστάσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ