ΕΛΛΑΔΑ

Έφτασε ο «Τηλέμαχος»: Χιονίζει και στα βόρεια προάστια

Έφτασε ο «Τηλέμαχος»: Χιονίζει και στα βόρεια προάστια
CNN Greece

Ξεκίνησε η… επέλαση του «Τηλέμαχου» στην Αττική, με αρκετές περιοχές των βορείων προαστίων έχουν ήδη αρχίσει να «ντύνονται» στα λευκά. Η χιονόπτωση είναι πυκνή σε Εκάλη, Δροσία, Διόνυσο, Άγιο Στέφανο, Πεντέλη, Ντράφι, Μελίσσια, Κηφισιά ενώ το έχει ήδη «στρώσει» στη διασταύρωση του Ωρωπού αλλά και τη Μαλακάσα. 

Το νέο κύμα κακοκαιρίας επηρεάζει πολλές περιοχές της Ελλάδας σήμερα, προκαλώντας πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο στα ανατολικά και θυελλώδεις βοριάδες, σύμφωνα με τη meteo, τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Από το μεσημέρι και μετά, οι χιονοπτώσεις στην Εύβοια, στις Σποράδες και την Ανατολική Στερεά είναι κατά περιόδους πυκνές, ενώ τις βραδινές ώρες χιονόπτωση αναμένεται ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε βίντεο από τη Μαλακάσα:

Οι Αρχές είναι σε ετοιμότητα για να διευκολύνουν την κίνηση των οδηγών ενώ η εταιρεία «Νέα Οδός» που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο της Αθηνών – Λαμίας καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για να κρατήσει ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Τα εκχιονιστικά είναι σε πλήρη ετοιμότητα όπως επίσης και οι αλατιέρες για να μην παγώσουν οι δρόμοι.

Τα μέτρα της τροχαίας

Από τις 7 το βράδυ διακόπηκε η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο έως τον Άγιο Πέτρο και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης λόγω χιονόπτωσης απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην νέα εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας από τα διόδια Αφιδνών προς Λαμία καθώς και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Θηβών από το 6ο χιλιόμετρο στην Μάνδρα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

Καιρός Αθήνα – Ο Τάσος Αρνιακός στο CNN Greece για τον «Τηλέμαχο»: Πότε θα χιονίσει στο κέντρο

Ο καιρός την Τρίτη

Την Τρίτη τις πρωινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, όπως επίσης και το χιονόνερο και οι μεμονωμένες καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Παγετός αναμένεται τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ