ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Πέθανε ο Έλληνας κομμωτής της Μαρία Κάλλας, της Μπριζίτ Μπαρντό και του Μάρλον Μπράντο

Χανιά: Πέθανε ο Έλληνας κομμωτής της Μαρία Κάλλας, της Μπριζίτ Μπαρντό και του Μάρλον Μπράντο

Η τραγική είδηση του θανάτου ενός ιδιαίτερα αγαπητού ανθρώπου των Χανίων, σκορπίζει θλίψη στην τοπική κοινωνία.

Ο σπουδαίος και πολυπράγμων καλλιτέχνης Κάρολος Καμπελόπουλος, εμπνευστής και του ομώνυμου “Μοναστηριού” στην οδό Νταλιάνη στα Χανιά, άφησε το βράδυ της Πέμπτης (10/1/2019) την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Χανίων που νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, σε ηλικία 86 ετών.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, ο κορυφαίος κομμωτής, από τα χέρια του οποίου πέρασαν μεγάλες προσωπικότητες του παρελθόντος, τα τελευταία χρόνια της ζωής του εγκαταστάθηκε στα Χανιά, δένοντας ισχυρούς τοπικούς δεσμούς.

Από τα χέρια του πέρασαν μεταξύ άλλων η Μαρία Κάλλας, η Σοφία Λόρεν, ο Μάρλον Μπράντο, η Μπριζίτ Μπαρντό, η Κατρίν Ντενέβ, η Τζουλιέτα Μασίνα, ο Βισκόντι, η Μελίνα Μερκούρη και εκατοντάδες επώνυμοι της εποχής που δεν χρειάζεται να απαριθμήσουμε.

Εβγαινε παρέα με τον Γκάρι Κούπερ, ταξίδευε σ’ όλον τον κόσμο, χτένιζε τη γυναίκα του Πικάσο, κούρευε τον Λακάν και άκουγε τον Σαρτρ εκείνες τις περιβόητες μέρες του Μάη του ’68, με την πόλη παραδομένη στα οδοφράγματα και τις φωτιές για τη διεκδίκηση των αυτονόητων δικαιωμάτων της καθημερινότητάς μας.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στις 13:00 από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σπλάντζιας, με τη σορό του να βρίσκεται στην εκκλησία από τις 12.

Η ταφή του θα γίνει στο νεκροταφείο του Αγίου Λουκά στα Χανιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ