ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία σκυλίτσας «Μάγκυ»: 15 μήνες με αναστολή στον ιδιοκτήτη της ταβέρνας

Δολοφονία σκυλίτσας «Μάγκυ»: 15 μήνες με αναστολή στον ιδιοκτήτη της ταβέρνας
EUROKINISSI/ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ/ Φωτογραφία αρχείου

Σε 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή και 6.000 ευρώ πρόστιμο καταδικάστηκε πρωτόδικα ο ιδιοκτήτης ταβέρνας για τη δολοφονία της σκυλίτσας «Μάγκυ» το 2014 στα Νέα Στύρα Ευβοίας.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας.

Ο κατηγορούμενος δεν έδωσε το «παρών» και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο Δημήτρη Ανδρέου. Στα Δικαστήρια Χαλκίδας βρέθηκε και η πασίγνωστη ηθοποιός Άννα Ανδριανού ως εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Φιλοζωϊκής και Περιβαλλοντολογικής Ομοσπονδίας.

Όπως δήλωσε στη κάμερα του EviaZoom.gr, «πρόκειται για γελοία ποινή για ένα τέτοιο έγκλημα η οποία βάζει σε κίνδυνο την ανθρωπιά και τον πολιτισμό μας».

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, Μιχάλης Ντόστας απέβαλε από την αίθουσα την ηθοποιό και άλλους φιλόζωους που κάθονταν στις καρέκλες σε μακρινή απόσταση από την έδρα, επειδή γέλασαν χαμηλόφωνα κάποια στιγμή μόλις άκουσαν ορισμένες από τις ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης προς τους μάρτυρες. «Δεν είναι Σαουδική Αραβία εδώ...», φώναξε ο Δικαστής.

Λίγη ώρα μετά τους επέτρεψε ξανά την είσοδο στην αίθουσα.

Το χρονικό της κτηνωδίας

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 17 Ιουλίου 2016 στο λιμάνι Νέων Στύρων στη Νότια Εύβοια, με δράστη τον ιδιοκτήτη ταβέρνας, ο οποίος αφού δελέασε με ένα κόκκαλο το θηλυκό κουταβάκι μόλις 3,5 μηνών στη συνέχεια το χτύπησε στο κεφάλι με ξύλινη καρέκλα, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Στον κατηγορούμενο είχε επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ