ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκο αγροτών στο Σιδηρόκαστρο - Τους εμπόδισε η αστυνομία να πάνε Προμαχώνα

Μπλόκο αγροτών στο Σιδηρόκαστρο - Τους εμπόδισε η αστυνομία να πάνε Προμαχώνα
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Το μεσημέρι της Τρίτης συνεδριάζουν εκ νέου οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Οι αγρότες επικοινώνησαν με τον Σταύρο Αραχωβίτη, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι στη συνάντηση που ζητούν οι αγρότες με τα συναρμόδια υπουργεία, έχει εξασφαλιστεί η συμμετοχή των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Εργασίας, ενώ αναμένεται απάντηση από το υπουργείο Οικονομικών.

Το απόγευμα της Δευτέρας οι αγρότες έκλεισαν με τρακτερ και τα δύο ρεύματα στον κόμβο Σιδηροκάστρου, ενώ επιχείρησαν να «σπάσουν» το μπλόκο της αστυνομίας. Στο σημείο υπήρχε αστυνομική παρουσία προκειμένου να εμποδίσουν τους αγρότες να φτάσουν στον Προμαχώνα, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση μεταξύ των δύο πλευρών.

Νωρίτερα, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τους εκπροσώπους των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη. Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο υπουργός τους είπε ότι τρεις υπουργοί με τους οποίους θέλουν συνάντηση για να συζητήσουν τα αιτήματά τους είναι θετικοί και εκτίμησε ότι μέχρι το βράδυ θα υπάρξει το «ναι» και από τον τέταρτο υπουργό.

Οι αγρότες των Σερρών εδώ και ημέρες έχουν παρατάξει τα περίπου 55 τρακτέρ τους έξω από τον Λευκώνα στον κόμβο Σιδηροκάστρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ