ΕΛΛΑΔΑ

«Ακολουθήστε το ταμείο»: Πώς δρούσε η μαφία του Κορυδαλλού που ήθελε να δολοφονήσει τον Τσοβόλα

«Ακολουθήστε το ταμείο»: Πώς δρούσε η μαφία του Κορυδαλλού που ήθελε να δολοφονήσει τον Τσοβόλα
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Τηλεκάρτες αλλά και USB που βρέθηκαν μέσα στο κελί του αρχηγού της αλβανικής μαφίας, ο οποίος είχε στήσει το στρατηγείο του μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών της αντιτρομοκρατικής.

«Μαζί μου θα έχετε τα σπίτια σας, τα αυτοκίνητά σας και λεφτά στις τσέπες σας…»: αυτό έλεγε συχνά στους συνεργούς του ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος ετοιμαζόταν να κάνει «χρυσές δουλειές» εκτός φυλακής με εμπόριο όπλων, διακίνηση ναρκωτικών, προστασία μαγαζιών στη Μύκονο και εκβιασμούς.

Μάλιστα, ο αρχηγός της αλβανικής μαφίας είχε φτάσει στο σημείο να έχει αναθέσει το κομμάτι των εκβιασμών στον Έλληνα που συμμετείχε στη δολοφονία μέσα στο κελί παλιού συνεργού του Αλβανού.

Όταν δε, καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία αρκέστηκε στο να πει:

«Κρίμα ρε φίλε, και σε ήθελα για τα μαγαζιά και τα ξενοδοχεία σε δύο-τρεις μήνες στο νησί».

Με τη «δουλειά» να έχει στηθεί μέσα από τις φυλακές και να είναι έτοιμη να αποδώσει τους πρώτους καρπούς, το βασικό για τον εγκέφαλο της μαφίας ήταν να διώξει από πάνω του την κατηγορία για την ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Κάτι το οποίο θα είχε καταφέρει εάν η αντιτρομοκρατική δεν είχα αποκαλύψει τους εκβιασμούς σε βασικούς μάρτυρες τις υπόθεσης αλλά και τις περίεργες σχέσεις που είχαν αναπτυχθεί μεταξύ των εμπλεκόμενων.

Διαβάστε επίσης:
Διάλογοι - «φωτιά» της μαφίας του Κορυδαλλού: «Θα σφάξουμε τον Τσοβόλα σαν κότα»
Κακοκαιρία: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω θυελλωδών ανέμων
Δύο «όχι» και μια μπλόφα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας
Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από το νέο καθεστώς για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Ο ανακριτής έχει πολλή δουλειά μπροστά του, καθώς υπάρχουν συνομιλίες του Αλβανού με δικηγόρους που περιπλέκουν τα πράγματα και σίγουρα ερευνάται ο ρόλος τους.

Μετά από τις αποκαλύψεις αυτές, όλα τα άτομα που είχαν σχέση με τον Αλβανό αρχηγό της μαφίας ερευνώνται κάτω από ένα άλλο πρίσμα και τίποτα δεν θεωρείται πλέον δεδομένο.

Για τη συμμορία του Κορυδαλλού ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελαν να αρπάξουν χρήματα απ’ όπου μπορούσαν.

«Ακολούθησε το ταμείο και θα βρεις ποιος ήταν ο στόχος τους. Στην όλη υπόθεση υπάρχει ένα άτομο με αρκετά χρήματα, που βρίσκεται στις φυλακές. Αυτό το “ταμείο” είχαν βάλει στο μάτι» λέει χαρακτηριστικά στο CNN Greece στέλεχος της Κατεχάκη.

Εντύπωση προκαλεί δε, το γεγονός ότι ο εγκέφαλος της μαφίας τα σχεδίασε όλα αυτά ενώ είχε μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού για τη δίκη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Έφτιαξε το «δίκτυο» των συνεργών του, οργάνωσε την απόδραση δύο Αλβανών για να αναλάβουν τις «εξωτερικές δουλειάς» και εκβίαζε όποιον είχε χρήματα.

Γεννώνται πολλά ερωτήματα για το πώς κατάφερε να προχωρήσει σε αυτές τις ενέργειες απρόσκοπτα μέσα από τις φυλακές, ωστόσο αυτά ενδέχεται να μην απαντηθούν ποτέ –παρότι το γεγονός αυτό θα έπρεπε να αποτελέσει σημείο έρευνας και μάλιστα ποινικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ