ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στη Βοιωτία για τα δύο παιδιά που πνίγηκαν

Θρήνος στη Βοιωτία για τα δύο παιδιά που πνίγηκαν
EUROKINISSI

Τραγική κατάληξη είχε το παιχνίδι δύο μικρών παιδιών στον καταυλισμό των Ρομά στον Άγιο Αθανάσιο, στην Αλίαρτο Βοιωτίας.

Πρόκειται για δύο ξαδέρφια, ηλικίας 3,5 και 4 ετών, τα οποία έπαιζαν, αλλά δεν διευκρινίζεται εάν έπεσαν σε ανοιχτό βόθρο ή σε αρδευτικό κανάλι.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν, από συγγενικό τους πρόσωπο, αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Όπως έγινε γνωστό, οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου έκαναν τεράστιες προσπάθειες να τα επαναφέρουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς απέβησαν άκαρπες. Από τα πρώτα στοιχεία που έχουν δώσει οι Αρχές, φαίνεται πως τα παιδιά ήταν πάρα πολύ ώρα στο νερό, με αποτέλεσμα οι γιατροί να αντιμετωπίσουν μία κατάσταση που ήταν πλέον μη αναστρέψιμη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση δεν έχουν καταλήξει για το τι ακριβώς συνέβη, ενώ στο νοσοκομείο έσπευσαν πολλοί συγγενείς των παιδιών αλλά και αστυνομικές δυνάμεις, που προσπαθούν να καταγράψουν πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές: Νέα δημοσκόπηση δίνει 36% στη ΝΔ, 24,7% στον ΣΥΡΙΖΑ
Κρήτη: Νεκροί βρέθηκαν και οι τέσσερις αγνοούμενοι
«Μαζέψου γιατί θα σε τελειώσω»: Αυτά είναι τα μηνύματα Καμμένου σε Κοτζιά

«Πήγαμε στον καταυλισμό, μαζί με τους αντιδημάρχους και την Αστυνομία και εκεί κάποιοι μας είπαν ότι τα παιδιά έπεσαν μέσα σε κάποιο αρδευτικό κανάλι που είναι περίπου 200 μέτρα μακριά από τον καταυλισμό, ενώ κάποιοι άλλοι μας είπαν πως έπεσαν σε κάποιον υπό διάνοιξη βόθρο. Δεν μπορώ, όμως, να πω κάτι περαιτέρω, γιατί αυτό είναι αντικείμενο έρευνας της αστυνομίας», δήλωσε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Αλιάρτου, Γιώργος Ντασιώτης.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, ο ίδιος γνώριζε τον πατέρα του ενός από τα αδικοχαμένα παιδιά, μιας κι αυτός εργαζόταν με οκτάμηνη σύμβαση στο δήμο.

Ο κ. Ντασιώτης εξέφρασε τη θλίψη του για το θλιβερό περιστατικό, κάνοντας λόγο για «ένα τραγικό συμβάν, μια μεγάλη απώλεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ