ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Έρχεται νέος χιονιάς - το «στρώνει» και στην Αθήνα

Καιρός: Έρχεται νέος χιονιάς - το «στρώνει» και στην Αθήνα
EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Μπορεί αυτές τις ημέρες το σκηνικό του καιρού να είναι σχεδόν ανοιξιάτικο, πολύ σύντομα, όμως, αυτό αναμένεται να αλλάξει. Τα «δόντια» του θα μας δείξει τις επόμενες ημέρες ο καιρός, καθώς σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία από τα καιρικά μοντέλα, αναμένεται νέα ραγδαία επιδείνωση από τις 23 Φεβρουαρίου, με κύρια χαρακτηριστικά την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. 

Η νέα ψυχρή εισβολή θα έχει ακόμα πιο έντονα χαρακτηριστικά από αυτή που ολοκληρώθηκε το Σάββατο (16/2), καθώς οι αέριες μάζες που κατεβαίνουν από τη Ρωσία είναι ακόμα πιο ψυχρές.

Στο επίκεντρο του νέου χιονιά που θα χτυπήσει από την Παρασκευή το βράδυ τη χώρα θα βρεθούν -σύμφωνα και με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία- η Αττική, η Βοιωτία και η Εύβοια.

Στους χάρτες που θα δείτε στην γκάλερι, καταγράφεται καρέ - καρέ το ύψος του χιονιού που προβλέπει το συγκεκριμένο προγνωστικό μοντέλο ότι θα πέσουν στην Ελλάδα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε επίσης:
Εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ: Η τελική μορφή της πρότασης
Προσλήψεις 3.000 πτυχιούχων σε υπουργεία – Τα κριτήρια και οι αμοιβές
Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, το περισσότερο χιόνι αναμένεται να πέσει στα βόρεια της Αττικής, ενώ στα λευκά «ντύνεται» ακόμα και το κέντρο της Αθήνας.

Καθώς, όμως, απομένουν ακόμα αρκετά 24ωρα μέχρι την εκδήλωση του φαινομένου, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν αλλαγές ως προς την έκταση, αλλά και την ένταση των φαινομένων.

Δείτε αναλυτικά τους χάρτες που δείχνουν πώς θα εξελιχθούν οι χιονοπτώσεις το Σαββατοκύριακο και ποιες περιοχές θα ντυθούν στα λευκά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ