ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Ώρες αγωνίας για το μικρό αγοράκι που κατάπιε χάπια - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Ηράκλειο: Ώρες αγωνίας για το μικρό αγοράκι που κατάπιε χάπια -  Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
Pixabay

Διασωληνωμένο παραμένει αγοράκι από τη Συρία στο Ηράκλειο Κρήτης, μετά την κατάποση χαπιών που θεώρησε πως ήταν καραμέλες.

Το αγόρι, που είναι μόλις 2,5 χρονών, μετέβη εσπευσμένα την Κυριακή το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ηρακλείου και από την πρώτη στιγμή νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου βρίσκεται διασωληνωμένο και υποστηρίζεται μηχανικά.

Δίπλα στην οικογένεια βρέθηκαν αμέσως τα μέλη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, καθώς φιλοξενείται στο Ηράκλειο μέσω του προγράμματος που είναι σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, σύμφωνα με το flashnews.gr.

Ιδιαίτερα κρίσιμα χαρακτηρίζονται από τους γιατρούς τα επόμενα 24ωρα, ενώ από την πρώτη στιγμή προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος για τη ζωή του παιδιού.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιάννης Τασόπουλος, «το αγοράκι εξακολουθεί να βρίσκεται σε καταστολή, διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του νοσοκομείου. Με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, γίνεται προσπάθεια συνεκτίμησης όλων των δεδομένων, προκειμένου οι γιατροί να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, για να βοηθήσουν το παιδάκι».

Το αγοράκι είναι ένα από τα επτά μέλη οικογένειας Κούρδων, η οποία βρέθηκε στην Κρήτη από τη Συρία και φιλοξενούνται στο Ηράκλειο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ