ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Φυλάκιση σε 32χρονο που παρενοχλούσε μέσω μηνυμάτων την πρώην του

Βόλος: Φυλάκιση σε 32χρονο που παρενοχλούσε μέσω μηνυμάτων την πρώην του
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ποινή φυλάκισης 54 μηνών επιβλήθηκε σε 32χρονο Βολιώτη που έστελνε - μέσω ψεύτικών προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης- μηνύματα με άσεμνο περιεχόμενο σε φιλικά πρόσωπα της πρώην συντρόφου του για να την εκδικηθεί επειδή είχαν διακόψει τις σχέσεις τους.

Ο άνδρας, είχε φτάσει στο σημείο να απειλεί την πρώην του μέσω μηνυμάτων στο κινητό της τηλέφωνο, ενώ είχε αναγράψει κείμενο με προσβλητικό περιεχόμενο στην είσοδο της πολυκατοικίας που έμενε η 37χρονη. Από τις 27 Φεβρουαρίου έως και τις 5 Μαρτίου η γυναίκα ζούσε έναν «εφιάλτη».

Μετά από μήνυση, ο 32χρονος είχε συλληφθεί με αυτόφωρη διαδικασία και η υπόθεση μπήκε σε ρητή δικάσιμο, σύμφωνα με το taxydromos.gr, ο κατηγορούμενος δικάστηκε την Τετάρτη και κρίθηκε ένοχος για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, εξύβριση έργω κατ’ εξακολούθηση, απειλή κατ’ εξακολούθηση και συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του για όλες τις κατηγορίες και ζήτησε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 54 μηνών χωρίς τριετή αναστολή, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, με έφεση που να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ωστόσο, το δικαστήριο καταδίκασε τον άνδρα σε 54 μήνες φυλάκιση και δεν του έδωσε τη δυνατότητα η ποινή να έχει αναστολή ή να μπορεί να μετατρέψει την ποινή του ή η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Το θύμα περιέγραψε στο δικαστήριο με κάθε λεπτομέρεια όσα έζησε το τελευταίο διάστημα:

«Μπόρεσα να κοιμηθώ ήσυχη το βράδυ που τον συνέλαβαν» ανέφερε χαρακτηριστικά περιγράφοντας την όλο κατάσταση, στην οποία είχε περιέλθει μετά τον χωρισμό της. Ο 32χρονος από την πλευρά του, αρνήθηκε πως αυτός κρυβόταν πίσω από τα ψεύτικα προφίλ και πως ήταν ο αποστολέας των μηνυμάτων στα φιλικά πρόσωπα της πρώην του.

Μάλιστα παραδέχθηκε πως αυτός είχε στείλει μόνο τα απειλητικά μηνύματα μέσω του δικού του κινητού τηλεφώνου και μερικά από συσκευές συγγενικών του προσώπων.

Ωστόσο, ο ισχυρισμός του δεν έγινε δεκτός από το δικαστήριο, που δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις που δόθηκαν.

Επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που κατηγορούμενος για υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων, δυσφήμησης και απειλών πλημμεληματικού χαρακτήρα οδηγείται στη φυλακή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ