ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στις φυλακές Αυλώνα μεταξύ κρατουμένων

Επεισόδια στις φυλακές Αυλώνα μεταξύ κρατουμένων
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

Επεισόδια, μεταξύ κρατουμένων, σημειώθηκαν για μία ακόμη φορά στις φυλακές Αυλώνα, ωστόσο δεν πήραν γενικευμένη έκταση, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης στο σωφρονιστικό κατάστημα επικρατεί πλέον ηρεμία.

Δύο ομάδες κρατουμένων, η μία από Αλβανούς υπηκόους και η άλλη από αραβόφωνες, άρχισαν να λογομαχούν, πριν πιαστούν στα χέρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κρατούμενοι προχώρησαν επίσης σε ρίψη αντικειμένων, ωστόσο κατά τη διάρκεια των συμπλοκών δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

Την ίδια ώρα οι πληροφορίες που ήθελαν το διευθυντή των φυλακών να έχει απειληθεί με μαχαίρι από τους κρατούμενους διαψεύδονται από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Μια αντιπαράθεση μεταξύ μερικών κρατουμένων στο Κατάστημα Κράτησης Αυλώνα, η οποία έληξε σύντομα χωρίς κανένα τραυματισμό και χωρίς αστυνομική παρέμβαση, εμφανίστηκε σήμερα ως "πόλεμος" και ως "γενικευμένη εξέγερση"! Μάλιστα, κάποιοι εφηύραν μέχρι και "απειλή με μαχαίρι" στο Διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου, κάτι που ο ίδιος ρητά διέψευσε. Το αφήγημα του "χάους των φυλακών", που αναπαράγουν πολιτικοί και μιντιακοί κύκλοι, έχει πλέον γίνει μαύρη προπαγάνδα. Καλό είναι όσοι τρέφονται ή προσδοκούν οφέλη απ’ αυτήν να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους από την επανάληψή της», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ