ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: 17 γυναίκες λάμβαναν επιδόματα για παιδιά που δεν είχαν

Βόλος: 17 γυναίκες λάμβαναν επιδόματα για παιδιά που δεν είχαν
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε πολύμηνες ποινές φυλάκισης καταδικάστηκαν 17 γυναίκες Ρομά στον Βόλο, καθώς είχαν δηλώσει ψευδώς ότι είχαν περισσότερα ανήλικα παιδιά από όσα έχουν στην πραγματικότητα και εξαπατούσαν τον ΟΓΑ.

Στα τέλη του 2012 η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται, καθώς ο πρώην ΟΓΑ διαπίστωσε ότι υπήρχε διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης δεν άργησε να αποκαλυφθεί ότι οι κατηγορούμενες υπέβαλαν ψευδείς δηλώσεις στον πρώην ΟΓΑ μέσω του TAXISnet.

Κάθε μία από τις κατηγορούμενες ζημίωσε τον πρώην ΟΓΑ με ποσά που μπορεί να ξεκινούσαν από 600 ευρώ και να έφταναν ως και τα 6.484 ευρώ.

Η υπόθεση, σύμφωνα με το taxydromos.gr, ήρθε ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου. Οι κατηγορούμενοι ήταν συνολικά 18, 17 γυναίκες και ένας άντρας, ο οποίος όμως δεν δικάστηκε, καθώς η υπόθεση διαχωρίστηκε.

Τις 16 από τις 17 γυναίκες βάρυναν οι κατηγορίες της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης, της απάτης και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και τη μία η κατηγορία της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Στην τελευταία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών. Στις τρεις από τις υπόλοιπες 16, ηλικίας 19 ετών αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, ενώ σε κάθε μία από τις υπόλοιπες 13 επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή και έφεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ