ΕΛΛΑΔΑ

Νάξος: Έπιασαν τόνο - γίγαντα 288 κιλών

Νάξος: Έπιασαν τόνο - γίγαντα 288 κιλών

Οι Καλύμνιοι ψαράδες, με περηφάνια κρέμασαν στο κατάρτι του σκάφους τη μοναδική τους ψαριά, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο τόνο που έχει ψαρευτεί ποτέ στο Αιγαίο τα τελευταία χρόνια.

Μεγάλη ήταν η έκπληξη των κατοίκων της Νάξου από τη θέα του τεράστιου τόνου που μετέφεραν στο λιμάνι του νησιού τα αδέλφια Μακαρούνα, με το αλιευτικό τους σκάφος «Κάλυμνος».

Σύμφωνα με το naxospress.gr, δεν πέρασε πολύς καιρός που στο κατάστρωμα ενός άλλου καϊκιού, του «Άγιος Παντελεήμων», φιγουράριζαν τέσσερις τόνοι, μήκους πάνω από δύο μέτρα και βάρους περίπου διακόσια κιλά ο καθένας, ενώ ανάμεσά τους είχε ξεχωρίσει αυτός με μήκος 2,43 μέτρα και βάρος 235 κιλά.

Περισσότερα χειροκροτήματα ωστόσο και επευφημίες προκάλεσε η θέα του «τέρατος», ενός τόνου 2,74 μέτρων, που «τρέλανε» τη ζυγαριά, αφού το βάρος του ήταν 288 κιλά.

Οι Καλύμνιοι ψαράδες, με περηφάνια κρέμασαν στο κατάρτι του σκάφους τη μοναδική τους ψαριά, που αποτελεί τον μεγαλύτερο που έχει ψαρευτεί ποτέ στο Αιγαίο τα τελευταία χρόνια και δίκαια γέμιζε με περηφάνια τους επιδέξιους αλιείς από την Κάλυμνο.
Πρόκειται για τον ερυθρό τόνο blue fin tuna (γαλάζόπτερο), που διαθέτει κόκκινο χρώμα το κρέας του σε αντίθεση με άλλα ψάρια που έχουν λευκό κρέας.

Οι τόνοι έχουν σώμα υδροδυναμικό και συμπαγές και μπορούν να φτάσουν σε μεγάλες ταχύτητες, μέχρι 70 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ το βάρος τους μπορεί να φτάσει ακόμα και στα 450 κιλά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ