ΕΛΛΑΔΑ

Ευτράπελα μετά από βιαιοπραγία σε βάρος εφοριακού στην Αλεξανδρούπολη

Ευτράπελα μετά από βιαιοπραγία σε βάρος εφοριακού στην Αλεξανδρούπολη
(Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στην Αλεξανδρούπολη κατά τη διάρκεια ελέγχου εφοριακών σε επιχείρηση εστίασης.

Στα πλαίσια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση δεν εξέδιδε αποδείξεις, αλλά απλά ανέγραφε σε χαρτί τον τελικό λογαριασμό. Όταν οι εφοριακοί βεβαίωσαν την παράβαση, η οποία επισύρει λουκέτο 48 ωρών, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης επιτέθηκε σε έναν εκ των ελεγκτών.

Και εδώ αρχίζουν τα παράδοξα. Όταν κλήθηκε η αστυνομία ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θέλησε να καταθέσει μήνυση κατά του ελεγκτή. Οι αστυνομικοί αρχικά κίνησαν την διαδικασία του αυτοφώρου εναντίον του ελεγκτή και όχι του ιδιοκτήτη που βιαιοπράγησε.

Ωστόσο, προσφάτως έχει περάσει νομοθεσία από τη Βουλή η οποία προστατεύει τους ελεγκτές της εφορίας από μηνύσεις στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων τους. Μπορεί οι αστυνομικοί να μην το γνώριζαν αυτό, αλλά το γνώριζε ο εισαγγελέας, ο οποίος ενημερώθηκε για το συμβάν και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ο ελεγκτής.

Πλέον ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που δεν έκοβε αποδείξεις και οποίος άσκησε σωματική βία σε βάρος του εφοριακού βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόστιμο 2.500 ευρώ και με λουκέτο της επιχείρησης του για ένα μήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ