ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Νεκρός 60χρονος οικοδόμος - Ήθελε 200 ένσημα για να συνταξιοδοτηθεί

Ηράκλειο: Νεκρός 60χρονος οικοδόμος - Ήθελε 200 ένσημα για να συνταξιοδοτηθεί
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Τραγικό θάνατο βρήκε πέφτοντας από ύψος τουλάχιστον 8 μέτρων, 60χρονος οικοδόμος, πατέρας δύο παιδιών, χθες το απόγευμα σε οικοδομή στην περιοχή Κορακοβούνι του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου Γιάννη Γωνιανάκη, το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 4:30 μμ του Σαββάτου, όταν ο εργάτης έπεσε κατά τη διάρκεια της εργασίας του σε οικοδομή.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο κ. Γωνιανάκης: «Ο άτυχος εργάτης ήθελε ακόμη 200 ένσημα για να συνταξιοδοτηθεί. Οι συνάδελφοί του που τον είδαν να πέφτει, κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ που έφτασε και μετέφερε στο Βενιζέλειο τον άτυχο συνάδελφό μας, που εξέπνευσε μετά από τέσσερις περίπου ώρες».

Όπως εξήγησε ο κ. Γωνιανάκης, τα ατυχήματα και τα δυστυχήματα στους χώρους εργασίας και ιδιαίτερα στις οικοδομές, έχουν να κάνουν με την εντατικοποίηση της εργασίας και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας: «Με την εντατικοποίηση της δουλειάς, βλέπουμε ότι οι εργάτες εξαντλούνται, οπότε τα ατυχήματα αυξάνεται η πιθανότητα να συμβούν. Επιπλέον τα ανύπαρκτα σε πολλές περιπτώσεις ή τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας, ενισχύουν τους κινδύνους. Το ζητούμενο είναι πώς θα ενισχυθούν οι έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας, που με 9 άτομα και δίχως οχήματα, αντιλαμβανόμαστε όλοι, κατά πόσο μπορεί να συμβάλει στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ