ΕΛΛΑΔΑ

Τρίπολη: Σκληρός καβγάς - Η αντιπεριφερειάρχης παραλίγο να επιτεθεί σε δημοσιογράφο

Τρίπολη: Σκληρός καβγάς - Η αντιπεριφερειάρχης παραλίγο να επιτεθεί σε δημοσιογράφο
Screengrab

Ανέβηκανεπικίνδυνα οι εντάσεις ανάμεσα στην αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου και τον διευθυντή του τηλεοπτικού σταθμού Best TV, Νίκο Μπελογιάννη, στη συνέντευξη Τύπου του επερχόμενου περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη.

Όλα ξεκίνησαν πριν την έναρξη της συνέντευξης του κ. Τατούλη, ο οποίος έχασε την Περιφέρεια Πελοποννήσου από τον Παναγιώτη Νίκα. Η αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε σχετικά με την πρόθεση του κ. Τατούλη να μείνει εκτός της συνέντευξης ο τηλεοπτικός σταθμός Best, αλλά εάν επιθυμεί ο δημοσιογράφος, μπορεί να μείνει στην αίθουσα.

Ο κ. Μπελογιάννης έμεινε εκτός και η κ. Νικολάκου αποκάλυψε πως ο συνδυασμός «Νέα Πελοπόννησος» έχει θέσει εμπάργκο στον τοπικό σταθμό.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του, ανέφερε πως το κανάλι είναι ανοιχτό, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια είναι θεσμικός τόπος, τα γραφεία δημόσιος θεσμικός χώρος και έτσι δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ΜΜΕ.

Λίγο αργότερα, ξεκίνησαν οι εντάσεις και οι δύο, έφτασαν πολύ κοντά στο να πιαστούν στα χέρια, όταν η Ντίνα Νικολάκου εξαπέλυσε λεκτική επίθεση προς τον Νίκο Μπελογιάννη, ο οποίος τόνισε ότι η περιφέρεια δεν είναι μαγαζί, αλλά θεσμικός χώρος.

«Εσύ έχεις μαγαζιά», του είπε και στη συνέχεια φώναζε: «Εάν είσαι άντρας, πάμε έξω να τα πούμε».

«Λυπάμαι για τη συμπεριφορά σας», απάντησε ο κ. Μπελογιάννης.

Ανακοίνωση Περιφέρειας Πελοποννήσου

«Απολύτως καταδικαστέα κρίνεται για μια ακόμα φορά η συμπεριφορά του τηλεοπτικού σταθμού Best Tv και του ιδιοκτήτη του κ. Νίκου Μπελόγιαννη, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019.

Ο ιδιοκτήτης του σταθμού επέλεξε να προσέλθει συνοδεία μόνο εικονολήπτη και όχι δημοσιογράφου, αγνοώντας το εμπάργκο που του έχει επιβληθεί για την υβριστική και αντιδεοντολογική, με δημοσιογραφικούς όρους, συμπεριφορά του. Επέλεξε επίσης να αγνοήσει το αίτημα του Περιφερειάρχη που μετέφερε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, να αποχωρήσει πριν την έναρξη της συνέντευξης τύπου, με δεδομένο ότι εδώ και πολλούς μήνες υβρίζει προσωπικά και οικογενειακά τον κ. Τατούλη, αλλά και στελέχη της περιφερειακής αρχής.

Ο κ. Μπελόγιαννης όχι μόνο αρνήθηκε να αποχωρήσει, αλλά στράφηκε και εναντίον της κας Νικολάκου με φραστικές και ανοίκειες επιθέσεις, επαναλαμβάνοντας μάλιστα τις ίδιες ύβρεις που καθημερινά εξαπολύει από το τηλεοπτικό του κανάλι, που δε συνάδουν καθόλου με το ρόλο της αντικειμενικής ενημέρωσης και εποικοδομητικής κριτικής».

Η απάντηση του Best Tv

«Δεν υπάρχει προηγούμενο και ευτυχώς αποκλείεται να υπάρχει επόμενο. Αυτή η σελίδα κλείνει και μόνο μελανά χρώματα και εντυπώσεις αφήνει.

Ένα κατάντημα ικανό να αποδείξει την εικόνα με την οποία ορισμένοι αντιλαμβάνονταν την υπόθεση Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η αλαζονεία της εξουσίας φαίνεται πως αντανακλά πλέον και στην συμπεριφορά προσώπων θεσμικών που διαχειρίστηκαν τις τύχες της Πελοποννήσου και αυτό που σημειώθηκε αποτελεί τουλάχιστον μια ντροπή για το επίπεδο στο οποίο έφθασαν το θεσμό.

Πρωταγωνίστρια σε ένα σόου απειλών, εκβιασμών, προσβλητικών και χυδαίων αναφορών η Ντίνα Νικολάκου.

Η αντιπεριφερειάρχης του κ. Τατούλη που διανύει στη θέση αυτή τις τελευταίες της ημέρες μετά την ήττα έχασε την ψυχραιμία και έφθασε στο σημείο μιας αδιανόητης εικόνας να επιτίθεται με χυδαίους χαρακτηρισμούς προς τον Διευθυντή της τηλεόρασης BESΤ αλλά και προς άλλους μέχρι και κάνοντας κίνηση για να χειροδικήσει κατά του Νίκου Μπελογιάννη.

Ένας πολιτικός ξεπεσμός όπως θα διαπιστώσετε και στις εικόνες που κατεγράφησαν…»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ