ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μπράβων στη Σαλαμίνα - Τι βρήκαν στα σπίτια τους

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μπράβων στη Σαλαμίνα - Τι βρήκαν στα σπίτια τους
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σημειωματάριο με λίστα καταστημάτων στην περιοχή της Σαλαμίνας και ποσά που εισέπρατταν με την απειλή της προστασίας καθώς επίσης και όπλα βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι ενός εκ των καταζητούμενων μετά από επιχείρηση σύλληψης ομάδας εκβιαστών.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δύο άτομα, ένας 40χρονος κι ένας 37χρονος, ενώ οι Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για μία από τις πιο βασικές ομάδες εκβιαστών που δρούσαν στην περιοχή της Σαλαμίνας και είχαν βάλει στο «στόχαστρο» τους από περίπτερα και ψιλικατζίδικα μέχρι εστιατόρια και μπαρ.

Το «κουβάρι» άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο ιδιοκτήτης μίας ταβέρνας, που άνοιξε στις 15 Ιουνίου, δέχθηκε μήνυμα από έναν από τους κατηγορούμενους ότι θέλει χρήματα για την προστασία του μαγαζιού.

Ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε και την επομένη ο κατηγορούμενος μαζί με επτά ακόμα άτομα πήγαν στο μαγαζί του. Ο ιδιοκτήτης και όσοι θαμώνες ήταν εκείνη την ώρα στο κατάστημα αντέδρασαν, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να πυροβολήσει στον αέρα.

Η συμπλοκή που ακολούθησε είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο και στα χέρια από μαχαίρι ένας από τους κατηγορούμενους για εκβιασμό και λίγη ώρα αργότερα να φτάσει στο σημείο η αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συλληφθέντες αλλά και καταζητούμενοι έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για ληστείες, κλοπές, «σπάσιμο» επιταγών, εκρήξεις σε ΑΤΜ, καθώς επίσης και για ναρκωτικά.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στην ανακρίτρια η οποία τους άσκησε δίωξη για σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβιασμού, ενώ τους έδωσε προθεσμία για να απολογηθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ