ΕΛΛΑΔΑ

Αμοργός: Εντυπωσιακά πλάνα από το ναυάγιο «Ολυμπία» στην Κάτω Μεριά

Αμοργός: Εντυπωσιακά πλάνα από το ναυάγιο «Ολυμπία» στην Κάτω Μεριά
screen grab από βίντεο

Ένα ακόμη μυστηριώδες αξιοθέατο στον όρμο του Λίβερου έχει να επιδείξει η Κάτω Μεριά της Αμοργού, εκτός των παραλιών της και του ετήσιου πανηγυριού της Αγίας Παρασκευής που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου.

Εκεί βρίσκεται εδώ και έξι δεκαετίες, το ναυάγιο – πλοίο «Ολυμπία» με Κυπριακή σημαία, με έτος κατασκευής του το 1950. Όπως μεταδίδει το go-amorgos.gr, οι ντόπιοι κάτοικοι της Κολοφάνας διηγούνται εκείνη την ημέρα γεμάτη με δυνατό βοριά, με το πλοίο να ψάχνει να προσεγγίσει κάποιο σημείο με λιγότερο αέρα.

Ωστόσο, η εσφαλμένη εκτίμηση εκείνου του σημείου, στη προσπάθεια του να ρίξει άγκυρα, είχε ως συνέπεια, να προσαράξει επάνω στα βράχια. Αυτό το σκουριασμένο σκαρί του «Ολυμπία», εντυπωσίασε τον Luc Besson (δημιουργό της ταινίας «Απέραντο Γαλάζιο»), ώστε να το επιλέξει για σκηνικό της διαφημίζοντάς το έτσι ως αξιοθέατο της Κάτω Μεριάς.

Στην πλώρη του διακρίνεται ανάγλυφο το παλιό του όνομα «Inland». Το κύμα και η ατμόσφαιρα στο σημείο εκείνο δημιουργεί μια παράξενη και μυστηριώδη αίσθηση ακόμη και σήμερα.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ