ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στο Αιγάλεω: «Καταπέλτης» η εισαγγελέας για τη φερόμενη συζυγοκτόνο

Έγκλημα στο Αιγάλεω: «Καταπέλτης» η εισαγγελέας για τη φερόμενη συζυγοκτόνο
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Να κηρυχθεί ένοχη η κατηγορούμενη για τη δολοφονία του συζύγου της τον Ιούνιο του 2012 μέσα στο σπίτι τους στο Αιγάλεω, ζήτησε η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

Η εισαγγελική λειτουργός εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι η κατηγορούμενη είχε προμελετήσει και προσχεδιάσει το έγκλημα τρεις μήνες πριν από την τέλεσή του.

«Η δολοφόνος είχε προμελετήσει το έγκλημα. Από τον Μάρτιο τον παρακολουθούσε. Σχεδίαζε την εξόντωσή του. Όπως κάθε δολοφόνος είχε σχεδιάσει τον τρόπο αλλά κυρίως το μέσο με το οποίο θα πετύχαινε το ανθρωποκτόνο αποτέλεσμα», είπε η εισαγγελέας, η οποία εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κατηγορούμενη είχε κίνητρο για τη δολοφονία του συζύγου της.

«Από τη μετέπειτα συμπεριφορά της φάνηκε ότι είχε προσχεδιάσει το έγκλημα, και ήταν αμετανόητη. Κατηύθυνε τα περιστατικά με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσει αμφιβολίες στον περίγυρό της. Στους συγγενείς για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχε αποκαλύψει ότι ο σύζυγός της δολοφονήθηκε από το δικό του όπλο».

Μάλιστα όπως ανέφερε, «η κατηγορούμενη γνώριζε ότι μόνο την ώρα του ύπνου θα μπορούσε να φονεύσει τον σύζυγό της και γιατί γνώριζε πού είχε το όπλο του με το οποίο ήταν εξοικειωμένη».

Η εισαγγελέας δεν πείστηκε και από τον ισχυρισμό της κατηγορουμένης ότι τρεις μήνες πριν από το έγκλημα είχε γίνει ληστεία σε βάρος της, στηριζόμενη σε καταθέσεις μαρτύρων κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις δικηγόρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ