ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Μαρούσι

Φωτιά στο Μαρούσι
INTIME/ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι της Τετάρτης, καθώς ξέσπασε φωτιά μπροστά από το εμπορικό κέντρο The Mall.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά εκδηλώθηκε στην οδό Νηρηίδων και καίει ξερά χόρτα. Προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, συγκεκριμένα επιχειρούν 2 πυροσβεστικά με 6 πυροσβέστες.

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου φωτιάς για την Τετάρτη 4/9

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019 προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις εξής περιοχές:

Αττική, Αν. Στερεά, Σκύρο, Σποράδες, Αν. Μακεδονία και Θράκη, Βόρειο Αιγαίο, Κάρπαθο, Λασίθι, Κύθηρα, Λακωνία, Αργολίδα και Κορινθία.

Ο Χάρτης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών και εκδίδεται με ευθύνη της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

Η σύνταξη και έκδοση του Χάρτη αποτελεί διεθνή πρακτική, ειδικότερα σε χώρες που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λόγω δασικών πυρκαγιών, με κύριο στόχο τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων στην ενίσχυση της ετοιμότητάς τους για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ