ΕΛΛΑΔΑ

«Σαρώνει» η κακοκαιρία:Πλημμύρες & ένας νεκρός στην Ηλεία–«Βούλιαξε» στη λάσπη χωριό της Κεφαλονιάς

«Σαρώνει» η κακοκαιρία:Πλημμύρες & ένας νεκρός στην Ηλεία–«Βούλιαξε» στη λάσπη χωριό της Κεφαλονιάς
Φωτογραφία Αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Η κακοκαιρία «σφυροκοπά» την Ηλεία, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Ένας εργάτης γης έχασε τη ζωή του το πρωί στα Λεχαινά μετά από χτύπημα κεραυνού. Παράλληλα, δύσκoλη είναι και η κατάσταση στην Κεφαλονιά.

Οι πληροφορίες των τοπικών μέσων αναφέρουν πως ο άνδρας, ηλικίας 35 ετών, χτυπήθηκε από κεραυνό, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου δυστυχώς, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο 35χρονος διέμενε μαζί με άλλους πέντε ομοεθνής του σε ένα πρόχειρο κατάλυμα στη Μυρσίνη των Λεχαινών. Όταν άκουσε τους κεραυνούς φοβήθηκε και βγήκε έξω από το παράπηγμα και εκεί, χτυπήθηκε από τον κεραυνό.

Εκτεταμένα προβλήματα

Εκτεταμένα είναι τα προβλήματα στην πόλη του Πύργου, καθώς έχουν πλημμυρίσει δρόμοι και σπίτια. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Το patrisnews.gr, αναφέρει έχει κοπεί το ρεύμα σε όλο τον νομό, ενώ στην Εθνική Οδό Πατρών-Πύγου έχουν σημειωθεί μικροατυχήματα λόγω ολισθηρότητας.

Ύστερα από απόφαση του δημάρχου Πύργου, αποφασίστηκε να κλείσει νωρίτερα το 4ο δημοτικό σχολείο Πύργου, το οποίο είχε πλημμυρίσει.

Σύμφωνα ilialive.gr, στην περιοχή της Κυλλήνης, στον Κάμπο και στην Πηνεία οι υπηρεσίες των δήμων έχουν κινητοποιηθεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Δεκάδες κεραυνοί πέφτουν σε όλες σχεδόν τις περιοχές. Δέντρα έχουν πέσει κατά μήκος της Ε.Ο. Πατρών - Πύργου και στο δίκτυο της ΔΕΗ.

10.500 κεραυνοί σε Ιόνιο και Δυτική Ελλάδα

Σύμφωνα με το Meteo, καταγράφτηκαν πάνω από 10.500 κεραυνοί στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα από το σύστημα καταγραφής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μέχρι τις 13:00.

Οι 7.000 εξ αυτών έπεσαν πάνω από τη θάλασσα ενώ 3.500 πάνω από την ξηρά.

201909251500 WRF Ltng 2km T27

Στη λάσπη «βυθίστηκε» χωριό της Κεφαλονιάς

Στη λάσπη βυθίστηκε το χωριό της Αγίας Ευφημίας στην Κεφαλονιά, μετά την ισχυρή νεροποντή που σημειώθηκε στην περιοχή.

Όπως γράφει η τοπική ιστοσελίδα Kefaloniapress.gr, οι ορμητικοί χείμαρροι έφταναν μέχρι τις πόρτες των αυτοκινήτων.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Αγίας Ευφημίας, Παναγής Ζαφειράτος, απηύθυνε έκκληση μέσω της ιστοσελίδας:

«Η Αγία Ευφημία πνίγεται από τη λάσπη, είμαστε μόνοι μας δυο ώρες τώρα , μόνο με την Εθελοντική Ομάδα. Λίγο πριν έφθασε ένα μηχάνημα. Καλούμε Αντιπεριφερειάρχη, Πολιτική Προστασία να έρθουν αμέσως στο χωριό, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Τόνοι Λάσπη στο χωριό μας… Ζητάμε βοήθεια!».

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι

Τα μαγαζιά δεν μπορούν να λειτουργήσουν φυσικά ενώ η λάσπη έχει καλύψει τον κεντρικό δρόμο.

«Ποια αντιπλημμυρικά έγιναν στις ανεμογεννήτριες; Πως αξιοποιήθηκαν τα εκατομμύρια ευρώ που έδωσαν οι εταιρείες στον Δήμο Κεφαλονιάς για τη αντιπλημμυρική προστασία;» έλεγαν καταστηματάρχες.

«Η Αγία Ευφημία δοκιμάστηκε για άλλη μια φορά», ανέφεραν χαρακτηριστικά καυτηριάζοντας παράλληλα τις... πλατείες που ξεφυτρώνουν στο Αργοστόλι, η μια μετά την άλλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ