ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Σε εξέλιξη επιχείρηση μετακίνησης 815 αιτούντων άσυλο

Μυτιλήνη: Σε εξέλιξη επιχείρηση μετακίνησης 815 αιτούντων άσυλο
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετ' εμποδίων εξελίσσεται η επιχείρηση μετακίνησης 815 αιτούντων άσυλο από τη Μυτιλήνη, με δυο αρματαγωγά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Μέχρι τις 7 το απόγευμα πιστοποιήθηκαν 615 άτομα, όλα μέλη κατηγοριών ευάλωτων οικογενειών, οι οποίοι μεταφέρονται σταδιακά στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Η διαδικασία της μετακίνησης από τη Μόρια ξεκίνησε περίπου στις 5 το απόγευμα, ενώ -ας σημειωθεί- ότι ο έλεγχος όσων επιβιβάζονται στο αρματαγωγό είναι εξονυχιστικός.

Μετά την αναχώρηση του πρώτου αρματαγωγού με 400 επιβαίνοντες, που αναμένεται να γίνει αργά απόψε, Παρασκευή το βράδυ, με κατεύθυνση την Ελευσίνα, θα ακολουθήσει η επιβίβαση των υπολοίπων 215 που έχουν πιστοποιηθεί και οι οποίοι θα παραμένουν μέσα στο δεύτερο αρματαγωγό. Το πρωί θα ξεκινήσει η πιστοποίηση και των υπολοίπων 200 που μπορούν να μετακινηθούν και οι οποίοι θα μετακινηθούν στο λιμάνι, με στόχο το δεύτερο αρματαγωγό να αποπλεύσει από την Μυτιλήνη αύριο, Σάββατο, το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει προγραμματιστεί η μετακίνηση άλλων 60 αιτούντων άσυλο, την ερχόμενη Κυριακή και 100 την Τετάρτη, με το πλοίο της γραμμής και κατεύθυνση το λιμάνι του Πειραιά.

Στο σύνολό τους, οι μεταφερόμενοι θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία σε διάφορα μέρη της Αττικής, αλλά και εκτός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ