ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Βικτώρια»: «Χτύπησε» και την Κρήτη - Προβλήματα στα Χανιά

Κακοκαιρία «Βικτώρια»: «Χτύπησε» και την Κρήτη - Προβλήματα στα Χανιά
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ

Μικρής έκτασης προβλήματα έχει προκαλέσει μέχρι αυτή την ώρα η κακοκαιρία «Βικτώρια» που πλήττει και την περιοχή των Χανίων με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις.

Στην περιοχή «Αλικιανός» του δήμου Πλατανιά υποχώρησε μέρος της πρόχειρης διάβασης που συνδέει το χωριό με την ενδοχώρα, ενώ από τον δήμο συνιστάται η προσοχή των οδηγών που κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο προς τα χωριά Πατελάρι και Κουφός, λόγω κατολισθήσεων που υπάρχουν σε σημεία του δικτύου.

Προβλήματα λόγω κατολισθήσεων έχουν αναφερθεί ακόμα, στις περιοχές Πλοκαμιανά και Σφηνάρι του δήμου Κισσάμου με τα συνεργεία του δήμου να καθαρίζουν τους δρόμους, ώστε να διευκολύνεται η διέλευση των οχημάτων.

Στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα

Το βαρομετρικό χαμηλό με το όνομα «Βικτώρια» έφτασε το βράδυ της Τρίτης και στην Αττική.

Λίγο μετά τις 22:30 ξεκίνησε ισχυρή βροχόπτωση σε αρκετές περιοχές του Λεκανοπεδίου, με τους κεραυνούς να κάνουν τη νύχτα… μέρα.

Κλειστά τα σχολεία στην Κέρκυρα

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία σήμερα στην Κέρκυρα, λόγω της κακοκαιρίας.

Την απόφαση πήραν το βράδυ της Τρίτης οι τρεις δήμαρχοι του νησιού σε συνεννόηση με τους Διευθυντές της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευση.

Καταστροφές και στην Κεφαλονιά

Η κακοκαιρία «Βικτώρια» χτύπησε με μανία και την Κεφαλονιά, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στο πέρασμά της, με πλημμυρισμένους δρόμους και καταστροφές ακόμη και σε σπίτια.

Περισσότερο επλήγησαν τα χωριά Νυφί και Αγία Ευθυμία. Μεγάλοι χείμαρροι με λασπόνερα και κάθε είδους υλικά πέρασαν μέσα από τις δύο κατοικημένες περιοχές, με συνέπεια να επικρατήσει πανικός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ