ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνη: Στα δικαστήρια οδηγείται η υπόθεση θάνατου της 29χρονης λεχώνας

Κατερίνη: Στα δικαστήρια οδηγείται η υπόθεση θάνατου της 29χρονης λεχώνας
ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει η οικογένεια της 29χρονης από την Κατερίνη, η οποία πέθανε από αλλεργικό σοκ που υπέστη από αντιβίωση, μετά τον τοκετό.

Οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας κάνουν λόγο για «εγκληματική αμέλεια των γιατρών του νοσοκομείου Κατερίνης» αφού, όπως υποστηρίζουν, η 29χρονη τους είχε ενημερώσει πως ήταν αλλεργική στη συγκεκριμένη αντιβίωση που της χορηγήθηκε.

«Ξέρω ότι πάνω στο βιβλιάριο ή στο χαρτί του ασθενή υπήρχε με μαύρα ή κόκκινα γράμματα ότι η ασθενής είναι αλλεργική στην αντιβίωση. Το θέμα είναι ότι υπάρχει κατά τη δικιά μας άποψη ένα ιατρικό λάθος το οποίο είναι κρίμα σε ένα δημόσιο ίδρυμα να συμβαίνει» ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο θείος της 29χρονης, Ηρακλής Τσίντζιρας.

Παράλληλα, η δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννα Παναγοπούλου, μιλώντας στον ίδιο σταθμό, ανέφερε ότι η γυναίκα ήταν υγιέστατη και ότι η οικογένεια θα κινηθεί νομικά, ενώ, επίσης, θα ορίσει και δικό της ιατροδικαστή.

Οι συγγενείς της 29χρονης είχαν έρθει από την Αλβανία για το χαρμόσυνο γεγονός της γέννας, αλλά κανείς δε φανταζόταν τι θα επακολουθούσε. Η ευτυχία τους κατέληξε σε τραγωδία.

«Μία ολόκληρη οικογένεια είναι σε απόλυτη συντριβή», δήλωσε η κυρία Παναγοπούλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, η νεαρή μητέρα πέθανε από πολυοργανική ανεπάρκεια, έντονο εγκεφαλικό οίδημα και περιοχές εκτεταμένης εγκεφαλικής υποξαιμικής - ισχαιμικής βλάβης.

Η 29χρονη, η οποία είχε γεννήσει λίγες ώρες πριν, διακομίσθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, αφού παρουσίασε ισχυρό αλλεργικό σοκ μετά από χορήγηση αντιβίωσης. Παρά τη φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη των ζωτικών της λειτουργιών, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, καθώς είχε υποστεί εκτεταμένη εγκεφαλική βλάβη και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του «Ιπποκράτειου» της Θεσσαλονίκης αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι, η ασθενής με τα αρχικά Κ.Ε., ετών 29, η οποία διακομίσθηκε στις 22.11.2019, από το Γ.Ν. Κατερίνης στη ΜΕΘ Ενηλίκων του Νοσοκομείου μας, λόγω παρατεταμένης ΚΑΡΠΑ, μετά από καισαρική τομή και αναφερόμενη χορήγηση φαρμακευτικών παραγόντων, απεβίωσε σήμερα, 28.11.2019 και ώρα 7.45, με πολυοργανική ανεπάρκεια, έντονο εγκεφαλικό οίδημα και περιοχών εκτεταμένης εγκεφαλικής υποξαιμικής – ισχαιμικής βλάβης, παρά τη μέγιστη φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη των ζωτικών της λειτουργιών».



Το χρονικό της τραγωδίας

Η γυναίκα είχε γεννήσει στο νοσοκομείο Κατερίνης και, λόγω της καισαρικής τομής στην οποία υποβλήθηκε, της χορηγήθηκε αντιβιοτικό φάρμακο στο οποίο ήταν αλλεργική.

Μέσα σε λίγη ώρα, ο οργανισμός της άρχισε να αντιδρά αρνητικά, με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή και να οδηγηθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η 29χρονη διακομίστηκε εσπευσμένα από την Κατερίνη στη Θεσσαλονίκη όπου υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και διαπιστώθηκε ότι υπέστη εγκεφαλικό οίδημα λόγω της αντίδρασης του οργανισμού της στο φάρμακο που της χορηγήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοίνωσε στις 25 Νοεμβρίου ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, είχε δοθεί εντολή στον Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (3η ΥΠΕ) Παναγιώτη Μπογιατζίδη να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το συμβάν.

Ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ είχε επικοινωνήσει με τον Διοικητή του Γ.Ν. Κατερίνης, ο οποίος ανέθεσε τη διενέργεια Ε.Δ.Ε. για το περιστατικό στον Διευθυντή Χειρουργικής του ΤΕΠ του νοσοκομείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ