ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νεκρή γυναίκα από φωτιά στο hotspot του Καρά Τεπέ

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νεκρή γυναίκα από φωτιά στο hotspot του Καρά Τεπέ
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Νεκρή εντοπίστηκε μία 27χρονη πρόσφυγας από το Αφγανιστάν στον καταυλισμό προσφύγων του Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη, μετά από φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Η γυναίκα έμενε στο κοντέινερ με τον 28χρονο σύζυγό της και τα τρία τους παιδιά, πέντε ετών, δύο ετών και ένα νεογέννητο βρέφος. Τα παιδιά διασώθηκαν από τον πατέρα τους, ο οποίος στην προσπάθειά του να βγάλει και τη γυναίκα του από τον καιόμενο οικίσκο έχασε τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, αλλά είναι καλά στην υγεία του.

Στο hotspot ξέσπασε φωτιά περίπου στις 2:00 τα ξημερώματα σε κοντέινερ όπου διέμενε οικογένεια προσφύγων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, της οποίας οι εγκαταστάσεις είναι απέναντι από τον καταυλισμό, παρενέβη πολύ γρήγορα και κατέσβησε τη φωτιά, η οποία πριν σβήσει έκαψε και διπλανό κοντέινερ.

Λίγη ώρα μετά το συμβάν, στο σημείο βρέθηκε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, όπου ενημερώθηκε από στελέχη της Πυροσβεστικής, ενώ συνομίλησε τους πρόσφυγες και εργαζόμενους του καταυλισμού.

Ο προσφυγικός καταυλισμός του Καρά Τεπέ που ανήκει στον δήμο Μυτιλήνης, φιλοξενεί 1.324 πρόσφυγες, όλοι μέλη ευάλωτων ομάδων, οι περισσότεροι από τους οποίους οικογένειες με μικρά παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ