ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Τουλάχιστον 20 προσαγωγές στην Πάτρα για τα επεισόδια

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Τουλάχιστον 20 προσαγωγές στην Πάτρα για τα επεισόδια
ΙΝΤΙΜΕ

Σε περίπου 20 προσαγωγές ατόμων έχει προχωρήσει η αστυνομία στην Πάτρα, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν απόψε κατά την διάρκεια της πορείας, με αφορμή την 11η επέτειο από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Όλοι οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην Ασφάλεια Πατρών, ενώ αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από το κτήριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου, καθώς και σε άλλα σημεία του κέντρου της πόλης.

Σημειώνεται πως τη στιγμή που η πορεία βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία, ομάδα διαδηλωτών βγήκε από το κύριο σώμα της πορείας άρχισε να πετάει βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών και σε ρίψη βομβίδων κρότου - λάμψης, με σκοπό να απωθήσει τους διαδηλωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το thebest.gr, από την ρίψη μολότοφ προκλήθηκε φωτιά σε μπαλκόνι. Άμεσα παρενέβη η Πυροσβεστική και η φωτιά στο μπαλκόνι σβήστηκε. Η κατάσταση στο κέντρο της πόλης είναι αποπνικτική εξαιτίας των δακρυγόνων, ενώ το κέντρο της Πάτρας παραμένει κλειστό.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, τραυματίστηκε ελαφρά μια γυναίκα. Ένας αστυνομικός που έπεσε πάνω στο φλεγόμενο υλικό μιας μολότοφ που έσκασε στο οδόστρωμα δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το patrastimes.gr, η συγκέντρωση ξεκίνησε στο παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών στην οδό Κορίνθου και η πορεία πραγματοποιείται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σημειώνεται πως πορεία ήταν η δεύτερη που πραγματοποιείται καθώς στις 12 το μεσημέρι μαθητές των σχολείων της Πάτρας, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ομάδα αντιεξουσιαστών πραγματοποίησαν επίσης πορεία με αφετηρία το παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία κατέληξε στο συγκρότημα Τεμπονέρα, στα Ψηλά Αλώνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ