ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Διδώ»: Σαρώνει τη Βόρεια Ελλάδα - Πού σημειώθηκαν προβλήματα

Κακοκαιρία «Διδώ»: Σαρώνει τη Βόρεια Ελλάδα - Πού σημειώθηκαν προβλήματα
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Προβλήματα και στη Βόρεια Ελλάδα προκάλεσε η κακοκαιρία «Διδώ».

Στη Θεσσαλονίκη η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε σε δύο περιστατικά με πτώσεις δέντρων. Συγκεκριμένα, οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν και να απομακρύνουν δέντρο το οποίο έπεσε στην οδό Εγνατία.

Ενώ, λίγο πριν είχαν σπεύσει στο Πανόραμα, όπου απομάκρυναν ένα ακόμα δέντρο από τον δρόμο.

Και στις δύο περιπτώσεις δεν σημειώθηκε τραυματισμός ή υλικές ζημιές.

Προβλήματα και στην Κεντρική Μακεδονία

Άστατος είναι ο καιρός και στις περισσότερες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου οι μεγαλύτερες ποσότητες νερού έπεσαν στην Πιερία και τη Χαλκιδική. Στην Ημαθία, ο χείμαρρος μάλιστα παρέσυρε ένα αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, οδηγός οχήματος παρασύρθηκε από χείμαρρο στη Βέροια τις πρωινές ώρες της Τετάρτης. Λίγο μετά, βρέθηκε σώος και αβλαβής.

Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισε... λεωφορείο του ΟΑΣΘ

Λεωφορείο του ΟΑΣΘ γέμισε με νερά το πρωί της Τετάρτης.

Πρόκειται για λεωφορείο της γραμμής 26 που εκτελεί το δρομολόγιο Καλλιθέα-Πλατεία Ελευθερίας.

Χωρίς ρεύμα η Χαλκιδική

Στην περιοχή της Χαλκιδικής, η κακοκαιρία έφερε προβλήματα στο οδικό δίκτυο αλλά και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Χωρίς ρεύμα παραμένει από την Τρίτη το Πευκοχώρι, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και στο δίκτυο ηλεκτρισμού στην Καλλιθέα, στην Άφυτο, στο Παλιούρι και στην Κρυοπηγή. Χωρίς ρεύμα και περιοχές στην πόλη των Ν. Μουδανιών, σύμφωνα με το halkidikinews.gr. Επίσης, δέντρο έπεσε το πρωί στον παλιό επαρχιακό δρόμο Νικήτης - Μεταμόρφωσης και παρενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την απομάκρυνσή του.

Επιπλέον, λόγω υπερχείλισης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο 1ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Μεταμόρφωσης – Μεταγκιτσίου, καθώς και στο 1ο χλμ. Ορμύλιας – Βράσταμων.

Δέντρο έπεσε το πρωί στον παλιό επαρχιακό δρόμο Νικήτης - Μεταμόρφωσης και παρενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την απομάκρυνσή του.

Τα προβλήματα παραμένουν ακόμα στο 31ο χλμ. της Ε.Ο. Πολυγύρου – Ιερισσού καθώς και από το 8ο έως το 11ο χλμ. Βαρβάρας – Ολυμπιάδας προς την Ολυμπιάδα.

Καταπτώσεις βράχων και χιόνια στα ορεινά των Τρικάλων

Μέχρι και 15 πόντους έχει φτάσει το ύψος του χιονιού στα ορεινά των Τρικάλων και σε υψόμετρο πάνω από 900 μέτρα, ενώ οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει καταπτώσεις βράχων σε αρκετά σημεία του ορεινού όγκου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη.

trikala


Πηγή: trikalavoice.gr

Ο κ. Μιχαλάκης ανέφερε επίσης ότι έχει ανέβει σε επικίνδυνο σημείο η στάθμη υδάτων ορισμένων ποταμών - εκτός του Πηνειού- θέτοντας σε επιφυλακή τον μηχανισμό της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων. Η κυκλοφορία στους δρόμους, τόσο του επαρχιακού όσο και του εθνικού δικτύου διεξάγεται χωρίς προβλήματα, ενώ στην προσπάθεια συνδράμουν 12 μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ