ΕΛΛΑΔΑ

Κερατσίνι: 18χρονος έχασε το νεφρό του έπειτα από τραυματισμό σε προπόνηση

Κερατσίνι: 18χρονος έχασε το νεφρό του έπειτα από τραυματισμό σε προπόνηση
Φωτογραφία αρχείου AP / Θανάσης Σταυράκης

Σοβαρό ατύχημα υπέστη ο 18χρονος ποδοσφαιριστής, Μπόρις Χαλβατζίου, ο οποίος κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης χτύπησε, με αποτέλεσμα να χάσει τον ένα νεφρό του. Ο νεαρός έλαβε εξιτήριο χθες από το Θριάσιο νοσοκομείο, αφού υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με το Star, ο 18χρονος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης την περασμένη Παρασκευής και μεταφέρθηκε στο Αττικό νοσοκομείο. Οι γιατροί τον έστειλαν στο σπίτι του, με παυσίπονα. Ωστόσο, το παιδί επέστρεψε με αφόρητους πόνους στο Θριάσιο, όπου υπεβλήθη σε επείγουσα επέμβαση αφαίρεσης νεφρού.

Αμέλεια καταγγέλλουν γονείς και συγγενείς του 18χρονου

Οι συγγενείς του καταγγέλλουν τους γιατρούς στο Αττικό ότι, όταν διακομίστηκε ο νεαρός ποδοσφαιριστής εκεί, δεν του έκαναν ούτε εξετάσεις αίματος, ενώ του συνέστησαν να πάρει μόνο ένα παυσίπονο.

Ωστόσο, μετά την επιστροφή του στο σπίτι, η κατάστασή του επιδεινώθηκε.

Από την πλευρά του, ο πατέρας του 18χρονου σημειώνει πως αν δεν τον μετέφεραν στο Θριάσιο, θα είχε κινδυνεύσει η ζωή του παιδιού. Μάλιστα, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του δηλώνουν ότι θα κινηθούν νομικά εναντίον των γιατρών, καθώς τους κατηγορούν για αμέλεια. Η διοίκηση του νοσοκομείου, από την πλευρά της, θα απαντήσει εγγράφως, όταν γίνει η καταγγελία.

Μιλώντας για το περιστατικό, ο δίδυμος αδελφός του ποδοσφαιριστή είπε πως είχε κακό προαίσθημα την προηγούμενη νύχτα πριν χτυπήσει ο 18χρονος στην προπόνηση: «Μια μέρα πριν χτυπήσει, δεν μπορούσα να κοιμηθώ αισθανόμουν ότι κάτι κακό θα συμβεί. Όταν τον είδα να υποφέρει στο Αττικό πόναγα πολύ, δεν μπορούσα να αντέξω».



ΔΗΜΟΦΙΛΗ