ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός στα Χανιά

Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός στα Χανιά
AP Photo/Thanassis Stavrakis

Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται το σύνολο του κρατικού μηχανισμού στην Κρήτη μετά τις προβλέψεις της ΕΜΥ για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες λόγω της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων».

Στη λήψη αυξημένων μέτρων προχωρά από σήμερα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, που με ανακοίνωση του καλεί μεταξύ άλλων, όλους τους ιδιοκτήτες μικρών σκαφών να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους, για όσο διαρκέσουν τα καιρικά φαινόμενα, αλλά και να λάβουν τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση έχει θέσει επίσης σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα, προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης ανακοίνωσε ότι επιτρέπεται προσωρινά η κίνηση των φορτηγών άνω του 1,5 τόνου έως τις 9 το βράδυ στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο του νησιού, ενώ μετά τις 9 το βράδυ απαγορεύεται αυστηρά η κίνησή τους.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι ο απόπλους των πλοίων της ΑΝΕΚ από και προς τα λιμάνια της Κρήτης αντί για τις 10:00 το βράδυ θα αναχωρήσουν στις 6:00 το απόγευμα.

Κρήτη: Πάγωσε η λίμνη στον Ομαλό – Μαγεύουν οι εικόνες από ψηλά

Ανοικτός ο ξενώνας για τους άστεγους

Ανοικτός όλο το 24ωρο σήμερα και αύριο θα παραμείνει ο ξενώνας φιλοξενίας αστέγων του δήμου Χανίων, ενώ το τμήμα πολιτικής προστασίας της Αντιπεριφέρειας Χανίων καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά.

Η καθιερωμένη τελετή αγιασμού των υδάτων στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα στην πλατεία Κατεχάκη αντί του χώρου μπροστά στο Γυαλί Τζαμισί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ