ΕΛΛΑΔΑ

«Ηφαιστίωνας»: Τσουχτερό κρύο και μπλακ άουτ σε πολλές περιοχές

«Ηφαιστίωνας»: Τσουχτερό κρύο και μπλακ άουτ σε πολλές περιοχές
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα του Ηφαιστίωνα από τη χώρα, με τις πολικές θερμοκρασίες να επικρατούν παντού και χιόνια να πέφτουν μέχρι και στα νησιά. Εξαιτίας της κακοκαιρίας δεν έλειψαν και τα προβλήματα, με πολλές περιοχές, όπως η Εύβοια, η Άνδρος, η Τήνος και η Κρήτη να βυθίζονται στο σκοτάδι.

Συγκεκριμένα, στην Κρήτη από την σφοδρή κακοκαιρία αναφέρθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών του δήμου Πλατανιά, καθώς και σε περιοχές του δήμου Χανίων, του δήμου Κισσάμου αλλά και στο Ρέθυμνο.

Μάλιστα λόγω των ανέμων δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν στο οδόστρωμα. Σε ό,τι αφορά την Άνδρο και την Τήνο, το μπλακ άουτ ήταν ολικό με αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις η ταλαιπωρία των κατοίκων να είναι μεγάλη, αφού ουσιαστικά βυθίστηκαν στο σκοτάδι. Σημειώνεται ότι κατά διαστήματα οι άνεμοι από την κακοκαιρία ξεπερνούσαν ακόμη και τα 10 μποφόρ.

Αλλά και στην Εύβοια, η κακοκαιρία ήρθε με ισχυρούς ανέμους και έντονη χιονόπτωση, ενώ χωρίς ρεύμα έμειναν όλο το βράδυ οι κάτοικοι στη Σέττα του δήμου Ερέτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, το χιόνι πλέον φθάνει το ένα μέτρο, ενώ εξακολουθεί να χιονίζει. Προβλήματα με πλημμυρισμένους δρόμους αντιμετώπιζε όλο το βράδυ ο δήμαρχος Ερέτριας, Γιάννης Δημητρόπουλος.

Χιόνι πολύ έπεσε, επίσης και προς τη Δίρφυ.

Το ρεύμα ευτυχώς, αποκαταστάθηκε στην Κάρυστο, όμως συνεχίζονται οι άνεμοι των 10 και 11 μποφόρ. Νέα απαγόρευση των βαρέων οχημάτων αποφάσισε η Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας στην εθνική οδό Χαλκίδας-Αιδηψού.

Τήνος: Κύματα... μαμούθ στην Κολυμπήθρα

Όπως φαίνεται στο βίντεο του forecastweather.gr που δημοσιεύτηκε στο Facebook η κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλα κύματα στην περιοχή Κολυμπήθρα της Τήνου.

«Πάγωσαν» Χίος και Μυτιλήνη

Ταυτόχρονα, λόγω της κακοκαιρίας αρκετά προβλήματα υπήρξαν και στη Χίο, στην οποία το χιόνι κατά διαστήματα έπεσε πυκνό. Από την ΕΛ.ΑΣ. χθες λόγω των καιρικών φαινομένων έκλεισε σε ένα σημείο η επαρχιακή οδός Χίου-Βολισσού, ενώ η κίνηση σε πολλά σημεία γινόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ο «Ηφαιστίων» ωστόσο «χτύπησε» και τη Μυτιλήνη. Συγκεκριμένα χιόνισε στη δυτική πλευρά του νησιού και στο νότιο τμήμα του γύρω από τον ορεινό όγκο του Ολύμπου και ιδιαίτερα στην περιοχή των ορεινών χωριών της Επαρχίας Πλωμαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ