ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Χιονίζει στην Αττική

Κακοκαιρία: Χιονίζει στην Αττική

Χιονόπτωση αυτή την ώρα στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες στα Μελίσσια, όπου πέφτει πυκνό χιόνι, ενώ η ίδια εικόνα υπάρχει στην Πεντέλη, στο Κεφαλάρι, στην Εκάλη και στον Άγιο Στέφανο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην Αττική θα εκδηλωθούν σήμερα χιονοπτώσεις κατά περιόδους στα ορεινά και ημιορεινά του νομού και σε περιοχές στα βόρεια του λεκανοπεδίου. Βροχή ή χιονόνερο αναμένεται στις υπόλοιπες περιοχές.

Σημειώνεται ότι, λόγω χιονόπτωσης τέθηκε σε ισχύ απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους φορτηγών αυτοκίνητων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας από την γέφυρα Καλυφτάκη έως τον ημικόμβο Σχηματαρίου.

Σήμερα θα επικρατήσει ισχυρό ψύχος, βροχοπτώσεις στα κεντρικά και νότια, τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και θυελλώδεις άνεμοι.

Κατά το υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας και των Βορείων Κυκλάδων καθώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Χιονοπτώσεις επίσης αναμένονται και στα ορεινά της Κρήτης από το μεσημέρι.

Βροχές θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές των νοτών και νοτιοανατολικών ηπειρωτικών, του Αιγαίου και της Κρήτης. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη έως το μεσημέρι.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το πρωί της Παρασκευής 07/02.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ