ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Η κακοκαιρία «σαρώνει» τη χώρα - Προ των πυλών της Αθήνας ο χιονιάς

Καιρός: Η κακοκαιρία «σαρώνει» τη χώρα - Προ των πυλών της Αθήνας ο χιονιάς

Η κακοκαιρία σαρώνει από το πρωί τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά την πυκνή χιονόπτωση, το δριμύ ψύχος και τους θυελλώδεις ανέμους. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αποφασίστηκε να μην λειτουργήσουν αρκετά σχολεία στη Δυτική Ελλάδα, ενώ και δρόμοι έχουν κλείσει. Αυτή την ώρα σημειώνεται χιονόπτωση στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες στα Μελίσσια, όπου πέφτει πυκνό χιόνι, ενώ η ίδια εικόνα υπάρχει στην Πεντέλη, το Κεφαλάρι, την Εκάλη, τον Άγιο Στέφανο και τη Δροσιά.

Σημειώνεται ότι, λόγω της κατάστασης, νωρίτερα απαγορεύτηκε η κυκλοφορίας παντός είδους φορτηγών αυτοκίνητων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας από την γέφυρα Καλυφτάκη έως τον ημικόμβο Σχηματαρίου. Πλέον, η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, τα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια θα είναι κατά τόπους έντονα, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Πιο αναλυτικά, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας και των Βορείων Κυκλάδων, ενώ σταδιακά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου των παραπάνω περιοχών. Σύμφωνα με το meteo, χιονοπτώσεις επίσης αναμένονται και στα ορεινά της Κρήτης από το μεσημέρι.

Βροχές θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το πρωί κατά κύριο λόγο στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη.

20200205 temp dif north cities copy

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -7 έως -2, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -3 έως 5, στη Θεσσαλία από μηδέν έως 7, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 1 έως 8, στα δυτικά ηπειρωτικά από 4 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 9, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 3 έως 9, στα Δωδεκάνησα από 6 έως 14, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 5 έως 11 και στην Κρήτη από 7 έως 15. Γενικά, οι ελάχιστες θερμοκρασίες αναμένονται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου αύριο.

20200206 min temp

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, από το πρωί όμως θα στραφούν σε βόρειους 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 6 έως 8 και πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ.

Έντονα τα φαινόμενα σε Βόλο και Πήλιο

Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται σε όλο τον ορεινό όγκο του Πηλίου, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Πυκνό χιόνι πέφτει αδιάκοπα από το ύψος της Πορταριάς, αλλά τα εκχιονιστικά μηχανήματα διατηρούν τους δρόμους ανοιχτούς προς όλους τους προορισμούς, ενώ τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Μαγνησίας εκτελούνται κανονικά ακόμα και στους ορεινούς οικισμούς. Στα Χάνια το χιόνι έφθασε τα 30 εκατοστά και τα θερμόμετρα έδειξαν -7 βαθμούς, αλλά η αίσθηση του κρύου είναι εντονότερη εξαιτίας των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Άφθονο χιόνι υπάρχει και στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου στις Αγριόλευκες, το οποίο όμως είναι κλειστό λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν.

Στον Βόλο έβρεχε όλη τη νύχτα, ενώ από το πρωί πέφτει χιονόνερο, φυσάει δυνατά και το κρύο είναι πολύ έντονο. Στη θάλασσα οι άνεμοι πνέουν με ένταση 7 μποφόρ. Το οχηματαγωγό «Εξπρές Σκιάθος» που εκτελούσε το πρωινό δρομολόγιο Βόλος - Σποράδες μετά τη Σκιάθο δεν μπόρεσε να δέσει στο λιμάνι της Γλώσσας, αφού έπνεαν τοπικά άνεμοι 8 μποφόρ.

Κλειστά σχολεία λόγω ψύχους και χιονόπτωσης

Κλειστά θα παραμείνουν σχολεία στη Δυτική Μακεδονία, λόγω του κύματος κακοκαιρίας.

Εξαιτίας της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην Π.Ε. Φλώρινας, μετά από απόφαση των δήμαρχων, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Φλώρινα, τον Δήμο Αμυνταίου και τον Δήμο Πρεσπών.

Επίσης, στην Π.Ε. Κοζάνης τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στο Δήμο Εορδαίας ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9.15 πμ στο Δήμο Βοΐου.

Στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς και στο δήμο Γρεβενών τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9.15 πμ.

Ακόμη, οι μαθητές των δημοτικών σχολείων, οικισμών του ορεινού όγκου του δήμου Σουφλίου και οι μαθητές του γυμνασίου Λαβάρων, δεν θα προσέλθουν στις τάξεις τους. Ειδικότερα, δεν θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία στους οικισμούς Ρούσσα, Γονικό, Μεγάλο Δέρειο, Πετρόλοφο, Σιδηροχώρι, Σιδηρώ, Αγριάνη και το γυμνάσιο Λαβάρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λαγκαδά, δεν θα λειτουργήσουν το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο σε Ξυλόπολη, Όσσα και Κρύα Νερά, το γυμνάσιο Ξυλόπολης κι επίσης το δημοτικό, το γυμνάσιο, το λύκειο και ο παιδικός σταθμός Σοχού.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη δημοτική ενότητα Αρναίας «λόγω του επικίνδυνου οδικού δικτύου αλλά και λόγω της πολύωρης διακοπής ρεύματος που βρίσκεται σε εξέλιξη, γεγονός που καθιστά μη λειτουργικές τις σχολικές μονάδες (θέρμανση κλπ)», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αριστοτέλη.

Για την ίδια αιτία κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία στην Κοινότητα Μεγάλης Παναγίας, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στις υπόλοιπες κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη, δηλαδή στο Γομάτι και στο σύνολο των κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Σταγείρων Ακάνθου.

Το έκτακτο της ΕΜΥ

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η επιδείνωση του καιρού θα έχει κύρια χαρακτηριστικά:

  1. Τις χιονοπτώσεις:

Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της βόρειας χώρας και στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς θα συνεχιστούν, ενώ παράλληλα αναμένεται να σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα και πιθανώς πρόσκαιρα από το απόγευμα και σε πεδινές περιοχές) στην κεντρική, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια όπου θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνές.

  1. Τους θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις ανέμους

Αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία έως το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων 7 και στα πελάγη έως 8 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά και βαθμιαία σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα).
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι μέχρι νωρίς το απόγευμα.
Άνεμοι : Βορειοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο ή χιόνι. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνές, όμως από το μεσημέρι σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι : Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη και κατά τόπους θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και από το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι : Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 με 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά - ημιορεινά, σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας καθώς και σε περιοχές της κεντρικής-ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα). Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι : Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι : Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι : Από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Οδηγίες προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

  • Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
  • Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
  • Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
  • Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζή:

  • Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
  • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Θερμαινόμενοι χώροι σε Αθήνα και Πειραιά

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων για τους άστεγους μετά την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού.

Συγκεκριμένα, απόψε, Τετάρτη, το βράδυ (από τις 8.00 μμ μέχρι το πρωί), όπως και αύριο και μεθαύριο (Πέμπτη, Παρασκευή) τις ίδιες ώρες, θα είναι ανοικτοί οι θερμαινόμενοι χώροι στη Λέσχη Φιλίας Αγίου Ελευθερίου (Αχαρνών 372) καθώς και ο 1ος όροφος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Λένορμαν & Αλεξανδρείας 35 -2105149940, 2105157553).

Επίσης σε συνεννόηση/συνεργασία των Γιατρών του Κόσμου με τον Δήμο, θα λειτουργήσει υπνωτήριο στην οδό Αλικαρνασσού 49, στην Ακαδημία Πλάτωνος. Παράλληλα, συνεργεία και η Κινητή Μονάδα Φροντίδας του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) θα κάνουν επιτόπιες παρεμβάσεις σε σημεία που βρίσκονται άστεγοι, διανέμοντας ζεστό τσάι, φαγητό, κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης και ενημερώνοντας για τη λειτουργία των θερμαινόμενων χώρων.

Σε 24ωρη βάση θα λειτουργεί και το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΥΑΔΑ (210-5246515-16) για να δέχεται αναφορές πολιτών σχετικά με αστέγους που χρειάζονται βοήθεια. Επίσης οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην γραμμή επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων, 1595, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτα περιστατικά.

Πειραιάς

Θερμαινόμενους χώρους θα λειτουργήσει ο Δήμος Πειραιά για την προστασία των πολιτών, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν στην Αττική.

Συγκεκριμένα, από αύριο, Πέμπτη 6/2 μέχρι και την Παρασκευή 7/2, θα λειτουργήσει το Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης Δήμου Πειραιά, από τις 08:00 έως τις 20:00 (Βασιλέως Γεωργίου Β΄10 και Βούλγαρη 155. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-4134130, 210-4134052).

Επίσης, η δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης» του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων, σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, θα λειτουργήσει σε 24ωρη βάση, από αύριο, Πέμπτη 6/2/2020, μέχρι και την Παρασκευή 7/2/2020 (Πύργος Πειραιά - Ακτή Ποσειδώνος 2-4 1ος όροφος. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 216 8003076, 216 8003077).

Η πληροφόρηση των πολιτών για τις ημέρες και ώρες των θερμαινόμενων χώρων, παρέχεται μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του Δήμου 213 2022000, του 15510, της ιστοσελίδας του Δήμου, καθώς και μέσω της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Κανάλι 1 90,4 FM.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, σε περίπτωση επιδείνωσης της κακοκαιρίας και μετά την Παρασκευή, 7/2, θα υπάρξει νέα ενημέρωση για τους χώρους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ