ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Τι λένε στο CNN Greece ο δήμαρχος Ρεθύμνου και ο αντιδήμαρχος Ξάνθης για τα καρναβάλια

Κοροναϊός: Τι λένε στο CNN Greece ο δήμαρχος Ρεθύμνου και ο αντιδήμαρχος Ξάνθης για τα καρναβάλια
ΙΝΤΙΜΕ

Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε Δήμος ανά τη χώρα η απόφαση του υπουργείου Yγείας να ακυρώσει όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις μετά τα κρούσματα κοροναϊού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στις πόλεις όπου διεξάγονται παρελάσεις την Κυριακή της Αποκριάς επικρατεί αναβρασμός, με τους δημάρχους να λαμβάνουν εντολή τελευταία στιγμή για ακύρωση κάθε εκδήλωσης.

Οι περισσότεροι μιλούν για οικονομική καταστροφή μιας και οι επαγγελματίες περίμεναν το συγκεκριμένο τριήμερο για να αυξήσουν τον τζίρο τους.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργης Μαρινάκης, μιλώντας στο CNN Greece, εξέφρασε τη δυσφορία του και την αντίθεση του στην απόφαση, τονίζοντας ωστόσο ότι ως Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη να τη σεβαστεί.

«Για εμάς Καρναβάλι δεν είναι μόνο αυτό το Τριήμερο πρόκειται για μια διαδικασία που προτοιμάζεται έναν ολόκληρο χρόνο από τις καρναβαλικές ομάδες με την υποστήριξη του Δήμου. Εμάς δεν μας ρώτησε κανείς απλώς μας το ανακοίνωσαν».

Ο ίδιος εξέφρασε την απορία του για την απόφαση του υπουργείου Υγείας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Φοβούνται τις υπαίθριες εκδηλώσεις και δεν φοβούνται τα Μέσα Μεταφοράς;».

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι για το Ρέθυμνο η συγκεκριμένη απόφαση προκαλεί μεγάλη οικονομική ζημιά, καθώς από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, ακυρώνονται συνεχώς κρατήσεις σε ξενοδοχεία της πόλης.

Τέλος, ο ίδιος επεσήμανε ότι τις επόμενες ώρες θα συνεδριάσουν καρναβαλικές ομάδες οι οποίες ενδεχομένως να αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν ορισμένες εκδηλώσεις.

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Φανουράκης, μιλώντας στο CNN Greece δήλωσε πως «η οικονομική ζημιά θα είναι τεράστια ωστόσο είναι αυτονόητο πως τα χρήματα δεν είναι υπεράνω καμίας ανθρώπινης ζωής. Ωστόσο θεωρούμε πως η δήλωση του υπουργείου Yγείας, Βασίλη Κικίλια, είναι μία επιπόλαιη κίνηση, η οποία στοχοποίησε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και δημιούργησε έναν υπερβολικό πανικό, την στιγμή που όλοι τονίζουν ότι πρέπει να δείξουμε ψυχραιμία».

«Έπρεπε να υπάρχει συνεννόηση για να προετοιμαστούμε καταλλήλως. Αντιθέτως αυτή τη στιγμή το Δημαρχείο Ξάνθης είναι γεμάτο με ανάστατους επισκέπτες και εκδρομείς. Έπρεπε να υπάρχει μια συλλογική απόφαση για το τι θα γίνει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος.

Ποιες πόλεις αφορά

Η απόφαση αφορά τις παρακάτω πόλεις, όπου πραγματοποιούνται μεγάλα καρναβάλια:

-Ρέντη

- Ρέθυμνο

- Eδεσσα

- Καστοριά

- Ραφήνα

- Κοζάνη

- Ιωάννινα

- Κέρκυρα

- Ναύπλιο

- Ξάνθη

- Μοσχάτο

- Ζάκυνθο

- Χίος

- Μέθανα

- Λευκάδα

- Ναύπλιο

- Ναύπακτος

- Σκύρος

- Λέσβος

- Νάουσα

- Αθήνα

- Ελληνικό-Αργυρούπολη

- Ηλιούπολη

- Καλλιθέα

- Πειραιάς

- Περιστέρι

- Κόρινθος

- Αλιβέρι

- Νιγρίτα

- Καμένα Βούρλα

- Ανδρος

- Λαύριο

- Λαμία

- Φάρσαλα

- Μαγούλα

- Χαλκίδα

- Λουτράκι

- Νάξος

- Σητεία

- Κρέστενα

- Καισαριανή

- Σύρος

- Ηράκλειο

- Θεσσαλονίκη

- Χαϊδάρι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ