ΕΛΛΑΔΑ

Κλείνουν σχολεία στη Μυτιλήνη

Κλείνουν σχολεία στη Μυτιλήνη
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με απόφαση του δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, και μετά από αίτημα των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου, έκλεισαν τα σχολεία στις κοινότητες Μόριας και Παναγιούδας, για λόγους προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με την απόφαση τα σχολεία κλείνουν «λόγω των έκτακτων γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στις κοινότητες Μόριας και Παναγιούδας που βρίσκονται πλησίον του ΚΥΤ».

Συγκεκριμένα, «για λόγους ασφάλειας και προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 4 και την Πέμπτη 5 Μαρτίου το Νηπιαγωγείο Παναγιούδας, το Δημοτικό Σχολείο Παναγιούδας, το Νηπιαγωγείο Μόριας, το Δημοτικό Σχολείο Μόριας και το Γυμνάσιο Μόριας».

Νωρίτερα, λίγο πριν από τις 4 το μεσημέρι, σημειώθηκε ένταση στο λιμάνι της Μυτιλήνης όταν ομάδα περίπου 150 προσφύγων και μεταναστών άρχισε να φωνάζει συνθήματα ενάντια στην επιστροφή τους στον καταυλισμό της Μόριας.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του CNN Greece, Χρήστο Παναγόπουλο, στην περιοχή αναπτύχθηκε ισχυρή δύναμη της αστυνομίας, η οποία απώθησε τους πρόσφυγες και μετανάστες που διαδήλωναν από το λιμάνι λέγοντάς τους να επιστρέψουν στο κέντρο φιλοξενείας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ κατόρθωσαν να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος των προσφύγων και μεταναστών που είχαν κατέβει από τον καταυλισμό της Μόριας και οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες είχαν λάβει γραπτά μηνύματα στα κινητά τους που ήταν προφανώς ψεύτικα. Σε αυτά, αναφερόταν ότι μπορούν να κατέβουν στο λιμάνι και να φύγουν με πλοία της γραμμής στην ενδοχώρα.

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. παραμένουν παρατεταμένες στο παραλιακό μέτωπο και την προκυμαία του λιμανιού της Μυτιλήνης έχοντας απωθήσει το πλήθος των διαδηλωτών πίσω από το πάρκο της Αγίας Ειρήνης το οποίο βρίσκεται δίπλα από το κτήριο της περιφέρειας του Βορείου Αιγαίου.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, αστυνομικοί οδηγούν τους εναπομείναντες πρόσφυγες και μετανάστες στο λιμάνι, σε λεωφορεία που έχουν προορισμό τη Μόρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ