ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Κρούσματα σε Γαλάτσι και ισραηλινή πρεσβεία - Κλείνει το ΙΒ του Κολλεγίου Αθηνών

Κορωνοϊός: Κρούσματα σε Γαλάτσι και ισραηλινή πρεσβεία - Κλείνει το ΙΒ του Κολλεγίου Αθηνών
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Άλλα τρία κρούσματα του νέου κορωνοϊού, Covid-19, καταγράφηκαν στην Αττική.

Κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή Λυκείου του Γαλατσίου ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (09/03/2020) ο δήμος της περιοχής.

«Ένας Δήμος οργανωμένος οφείλει να προστατεύει υπεύθυνα τους κατοίκους του με σωστή ενημέρωση και άμεσες στρατηγικές δράσεις. Σύμφωνα με ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή στο 4ο Γενικό Λύκειο Γαλατσίου», αναφέρεται η σχετική ανακοίνωση του δήμου της περιοχής, η οποία εκδόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (09/03/2020).

«Συνιστούμε την ψυχραιμία των κατοίκων της πόλης μας και βεβαιώνουμε πως η Δημοτική Αρχή είναι κοντά στους κατοίκους! Μαζί θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες αυτής της κατάστασης με σύνεση καθώς βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας και τον ΕΟΔΥ.

Από την πρώτη στιγμή άρχισαν να γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες για την ελαχιστοποίηση της εξάπλωσης της νόσου και δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί σας για να λύσουμε απορίες και να ακούσουμε τις ανησυχίες σας 24 ώρες το 24ώρο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Κλείνει το ΙΒ του Κολλεγίου Αθηνών

Στο μεταξύ, αποχωρούν σταδιακά αυτή την ώρα οι μαθητές του ΙΒ του Κολλεγίου Αθηνών, καθώς εντοπίστηκε ανάμεσα στους γονείς κρούσμα κορωνοϊού.

Στην ανακοίνωση που υπογράφει η Διευθύντρια του σχολείου αναφέρεται:

«Πριν λίγο λάβαμε επίσημη ενημέρωση από τον Ε.Ο.Δ.Υ. ότι μεταξύ των γονέων μαθητών του IBDP υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Για προληπτικούς λόγους παρακαλείσθε σήμερα έως τις 16.00 να περάσετε από το Σχολείο, για να παραλάβετε το παιδί σας από την Κεντρική Πύλη του campus Ψυχικού.

Στην περίπτωση που επιθυμείτε το παιδί σας να αποχωρήσει μόνο του από το campus Ψυχικού, παρακαλείσθε να συμπληρώσετε και να μας αποστείλετε τη συνημμένη δήλωση».

Κρούσμα κορωνοϊού στην ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα

Την ίδια ώρα, ένας υπάλληλος της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα επιβεβαιώθηκε ότι έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, επίσης δύο μέλη της οικογένειας του επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικά στον αλλά δεν είναι ξεκάθαρο πού βρίσκονται.

Η πρεσβεία θα παραμείνει σήμερα κλειστή προκειμένου να γίνει απολύμανση και το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ βρίσκεται σε επικοινωνία με το ελληνικό υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το ισραηλινό υπουργείο Υγείας, ο υπάλληλος πέταξε από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ την 1η Μαρτίου.

Την ίδια ημέρα, μετέβη στη Βομβάη της Ινδίας και στις 5 Μαρτίου ταξίδεψε με αεροσκάφος πίσω στο Τελ Αβίβ.

Στις 6 Μαρτίου επέστρεψε στην Αθήνα από το Τελ Αβίβ.

Η ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας

Ως προληπτικό μέτρο με γνώμονα τη δημόσια υγεία, η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα θα ξανανοίξει στις 23 Μαρτίου, έπειτα από δύο εβδομάδες εθελούσιου κλεισίματος, μετά τη διάγνωση υπαλλήλου με κοροναϊό, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

Διαβεβαιώνει επίσης ότι ο πρέσβης και η διπλωματική του ομάδα βρίσκονται καλά στην υγεία τους και σημειώνει ότι συνεχίσουν να εργάζονται από τις κατοικίες τους.

Καταληκτικά η ισραηλινή πρεσβεία εκφράζει τις ευχαριστίες της προ την ελληνική κυβέρνηση «για την υποστήριξη και τη συνεργασία της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ