ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Τέσσερις οικίσκοι θα χρησιμοποιηθούν ως εξωτερικά ιατρεία στο ΚΥΤ Χίου

Κορωνοϊός - Τέσσερις οικίσκοι θα χρησιμοποιηθούν ως εξωτερικά ιατρεία στο ΚΥΤ Χίου
Φωτογραφία αρχείου INTIME

Τέσσερις οικίσκους που θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι εξωτερικών ιατρείων στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στη Χίο απέστειλε σήμερα, Πέμπτη, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έπειτα από αίτημα του αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Βορείου Αιγαίου, Παντελή Βρουλή.

Τα ιατρεία προσφέρθηκε να στελεχώσει σε 24ωρη βάση η Περιφέρεια, με στόχο την εξέταση προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στη δομή.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, επισημαίνει ότι «προχωράμε ήδη, όπως ανακοίνωσα χθες, σε επείγοντα μέτρα υγειονομικής θωράκισης των ανοικτών δομών φιλοξενίας και τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών. Η συμβολή της αυτοδιοίκησης, όπως στην περίπτωση της Χίου, συμβάλλει αποφασιστικά στην επιτάχυνση των ενεργειών και στην επιτυχία των δράσεων».

Σημειώνεται οτι στο πλαίσιο των νέων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την Τρίτη πως στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών, περιορίζεται η κυκλοφορία στους διανέμοντες, ενώ θα δημιουργηθούν χώροι νοσηλείας και απομόνωσης.

Ειδικότερα, θα ισχύσει περιορισμός κυκλοφορίας των διαμενόντων στα ΚΥΤ, με την ελεγχόμενη μετάβαση τους στα οικεία αστικά κέντρα για την κάλυψη των αναγκών τους.

Η μετάβαση στα αστικά κέντρα για την κάλυψη των αναγκών θα γίνεται ελεγχόμενα, από τις 7 το πρωί έως τις 19:00 από την αστυνομία και οι μετακινήσεις θα γίνονται ανά μία ώρα με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η μεταφορά θα γίνεται για ένα ένα μέλος από κάθε οικογένεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ