ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Ο δήμαρχος βγήκε στους δρόμους και «κυνηγάει» όσους παραβιάζουν τα μέτρα

Λαμία: Ο δήμαρχος βγήκε στους δρόμους και «κυνηγάει» όσους παραβιάζουν τα μέτρα
Lamia Report

Να πάρει την κατάσταση στα χέρια του αποφάσισε ο δήμαρχος Λαμιέων για να συνετίσει τους πολίτες που κάνουν βόλτες, παρά τις σοβαρές συστάσεις της κυβέρνησης.

Το πρωί της Παρασκευής στην πλατεία Πάρκου της πόλης ο κόσμος είδε έκπληκτος τον κόσμο τον δήμαρχο Θύμιο Καραΐσκο να πηγαίνει από παγκάκι σε παγκάκι για να ενημερώσει, κυρίως στους ηλικιωμένους, ώστε να μην βγαίνουν έξω γιατί κινδυνεύουν.

Για ακόμη μια φορά έκανε έκκληση προς όλους τους δημότες να μείνουν στα σπίτια τους, όπως αναφέρει το lamiareport.gr.

«Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις ζωές των δικών του ανθρώπων και τις ζωές των άλλων. Είναι η ώρα της ατομικής και της κοινωνικής ευθύνης.....», είπε ο κ. Θύμιος Καραΐσκος.

«Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα πάμε σε ολική απαγόρευση κυκλοφορίας....», τόνισε.

495 τα κρούσματα

Στους 9 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους δύο άνδρες από την Αθήνα και ένας στην Κοζάνη. Την ίδια ώρα, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί 495 σε ενώ τα νέα που καταγράφηκαν είναι 31.

Συνολικά, 84 κρούσματα έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης, ενώ 90 ασθενείς νοσηλεύονται, οι 20 διασωληνωμένοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 71 έτη. Την ίδια ώρα, 19 έχουν πάρει εξιτήριο ενώ έχουν ληφθεί ακόμη 7.200 δείγματα. Τα περισσότερα κρούσματα παραμένουν στην Αθήνα.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως προς το παρόν είμαστε εντός των εκτιμήσεων για την πορεία της πανδημίας επισημαίνοντας ότι σε δύο εβδομάδες θα έχουμε καλύτερη εικόνα.

Παράλληλα, απηύθυνε εκ νέου δραματική έκκληση προς τους πολίτες να σταματήσουν τα ταξίδια στην επαρχία. «Δεν μπορεί να έχουμε μία περίπτωση στα Δωδεκάνησα και η μόνη επαφή με τη νόσο να είναι επισκέπτης από την Αθήνα» τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

«Το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην έρθετε με κανέναν σε επαφή εκεί που ταξιδεύετε. Δεν είναι διακοπές. Αυτές οι συμπεριφορές δυσκολεύουν την προσπάθειά μας. Πόσες φορές πρέπει άραγε να το ξαναπώ» σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ