ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η Νέα Σμύρνη στη Λάρισα μέχρι τις 30 Απριλίου

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η Νέα Σμύρνη στη Λάρισα μέχρι τις 30 Απριλίου
INTIME NEWS

Την παράταση της καραντίνας σε περιοχές του οικισμού Νέας Σμύρνης Λάρισας έως τις 30 Απριλίου για προληπτικούς λόγους ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας.

Πρόκειται για την περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στην οδό Καραμανλή και την 110 Πτέρυγα Μάχης και την περιοχή που βρίσκεται στα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς Πλάτωνος, Δημοσθένους, Γοργία, Βοιωτίας, Αντιγόνης, Θεμιστοκλέους και Πλάτωνος.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς η απόφαση ελήφθη για καθαρά προληπτικούς λόγους καθώς όλα τα επαναληπτικά δείγματα που ελήφθησαν ήταν αρνητικά.

Υπενθυμίζεται ότι από το βράδυ της 9ης Απριλίου τέθηκαν σε ισχύ περιοριστικά μέτρα στην περιοχή, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και απόφαση του γενικού γραμματέα, Βασίλη Παπαγεωργίου, ενώ είχε προηγηθεί συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, και τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, καθώς 20 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Ο δήμος Λαρισαίων έχει έρθει σε συνεννόηση με σούπερ μάρκετ που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή και οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να επικοινωνούν, καθημερινά από τις 8 π.μ. έως τις 5 μ.μ. με τα σούπερ μάρκετ για παραγγελίες. Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι των σούπερ μάρκετ, και ύστερα από συνεννόηση, θα την παραδίνουν σε καθορισμένη ώρα, σε ένα από τα έξι καθορισμένα σημεία, όπου και θα πληρώνονται είτε με μετρητά, είτε με χρήση πιστωτικών/χρεωστικών καρτών.

Αναφερόμενος στην άρση των περιοριστικών μέτρων, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και πως τα περιοριστικά μέτρα παρατείνονται κατά μια εβδομάδα, δηλαδή μέχρι και την 4η Μαΐου.

«Η άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνουν σε διαδοχικές ημερομηνίες κατά τους μήνες Μάϊο και Ιούνιο σε σταδιακές φάσεις».

«Θα προχωράμε εβδομάδα- εβδομάδα. Μπορεί να χρειαστεί σε κάποιες περιπτώσεις φρένο» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.



55 νέα κρούσματα στη χώρα μας - Στους 125 οι νεκροί

Στα 2.463 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς καταγράφηκαν 55 νέα, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Παράλληλα, οι νεκροί ανέρχονται στους 125 καθώς το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν τέσσερις ακόμη ασθενείς.

Την ίδια ώρα, 57 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, 52 είναι διασωληνωμένοι και έχουν ελεγχθεί 59.241 κλινικά δείγματα.

Όπως είπε ο καθηγητής, τα περισσότερα νέα κρούσματα αφορούν υγειονομικές δομές με επιδημίες και σημείωσε πως «στόχος είναι η ανίχνευση επιδημιών σε υγειονομικές μονάδες όπου ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα».

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως απρόσεκτες συμπεριφορές όλων μας οδηγούν σε αναζωπυρώσεις. «Δεν είναι δυνατόν να χαλαρώνουμε», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ