ΕΛΛΑΔΑ

Φθιώτιδα: Σε εξέλιξη φωτιά σε δασική έκταση στη Λοκρίδα

Φθιώτιδα: Σε εξέλιξη φωτιά σε δασική έκταση στη Λοκρίδα
Φωτογραφία Αρχείου INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε εξέλιξη είναι οι επιχειρήσεις κατάσβεσης της φωτιάς που καίει δασική έκταση κοντά στο χωριό Γουλέμι, στη Λοκρίδα Φθιώτιδας. Στο σημείο βρίσκονται 20 πυροσβέστες, με 11 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρων

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Αταλάντη, Αγ. Κωνσταντίνο, Αμφίκλεια, Αργυροχώρι και Λαμία.

Η πυρκαγιά μαίνεται σε δύσβατη δασική περιοχή. Οι πυροσβέστες έχουν ξεκινήσει την κατάσβεση ωστόσο η επιχείρηση είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω του σημείου που είναι πολύ δύσκολο να προσεγγιστεί από τα οχήματα.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πως εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, όμως είναι πολύ πιθανό να «ξέφυγε» από κάποιον αγρότη που έκαιγε κλαριά, όπως έγινε σε δυο περιπτώσεις το τελευταίο 48ωρο επίσης στη Λοκρίδα.

Σημειώνεται ότι οι δύο υπαίτιοι αγρότες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

«Δεν είναι πάντα σίγουρο ότι η Πυροσβεστική θα προλαβαίνει ανάλογα συμβάντα πριν γίνει το μεγάλο κακό», σημειώνει ο Διοικητής των Π.Υ. Φθιώτιδας Πύραρχος Ανδρέας Μωράτης και προσθέτει:

«Θα είμαστε πολύ αυστηροί με όσους δε συμμορφώνονται με τα μέτρα που ισχύουν για φωτιά στην ύπαιθρο, πόσο μάλλον τώρα που ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος», σημειώνει ο κ. Μωράτης.

https://publish.twitter.com/?query=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2Fpyrosvestiki%2Fstatus%2F1256226164915556352&widget=Tweet

ΔΗΜΟΦΙΛΗ