ΕΛΛΑΔΑ

Απατεώνες με τις μάσκες: Χρησιμοποίησαν την κρίση κορωνοϊού στην Ιταλία για να στήσουν το κόλπο τους

Απατεώνες με τις μάσκες: Χρησιμοποίησαν την κρίση κορωνοϊού στην Ιταλία για να στήσουν το κόλπο τους
ΙΝΤΙΜΕ

Το μεγάλο κόλπο των «απατεώνων με τις μάσκες» είχε αρχίσει να σχεδιάζεται μόλις είδαν πόσο βασανίζεται η Ιταλία από την πανδημία του κορωνοϊού.

Μέλη της σπείρας εμφανίστηκαν σε μεγάλη εταιρεία, ως δήθεν μεγαλομέτοχοι που ήθελαν να αγοράσουν όλη τη παραγωγή σε μάσκες για να την στείλουν στην Ιταλία και κυρίως σε δομές της γειτονικής χώρας.

Είπαν, μάλιστα, στην εταιρεία που θα τις αγόραζαν και θα πλήρωνε σε μετρητά η ιταλική πρεσβεία.

Ζήτησαν επίμονα όλο το στοκ που υπήρχε στις αποθήκες και συζητούσαν και το πώς θα λάβουν κι άλλες τόσες από την παραγωγή, πάντα με σκοπό -όπως υποστήριζαν οι απατεώνες- να τις αγοράσει η Ιταλία.

Τελικά, κατάφεραν να εξαπατήσουν την εταιρεία και να αρπάξουν περίπου 200.000 ιατρικές μάσκες.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του CNN Greece τις φόρτωσαν μέσα σε κουτιά, χωρίς καμία υγειονομική προσοχή, και τις στοιβάξαν σε αποθήκες με στόχο να τις μεταπουλήσουν ακόμα και σε υπαίθριους πάγκους ενώ ποτέ, φυσικά, δεν έδωσαν στην εταιρεία που τις κατασκεύαζε ούτε ένα ευρώ. Η συνολική τους αξία έφτανε τα 620.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών γνώριζαν ότι μέλη της συγκεκριμένης σπείρας είχαν ασχοληθεί στο παρελθόν με το παρεμπόριο και τα μαϊμού προϊόντα, ενώ κάποιοι από αυτούς - για να δείχνουν τα πλούτη τους - δεν δίσταζαν να ποστάρουν φωτογραφίες τους με πανάκριβα αυτοκίνητα στις προσωπικές τους σελίδες στο Facebook.

Ως κεντρικό στρατηγείο είχαν ένα κατάστημα με γυναικεία ρούχα και αξεσουάρ στην Αγία Βάρβαρα και από εκεί έκαναν τις μεταφορτώσεις από τις μάσκες. Στο υπόγειο βρέθηκαν κουτιά από μάσκες και πολλά απομιμιτικά προϊόντα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ