ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα-Σπάρτη με ποδήλατο: Ξεκίνησε η 28η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα 2016

Αθήνα-Σπάρτη με ποδήλατο: Ξεκίνησε η 28η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα 2016

Έχει περάσει περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα από τότε που μια παρέα ποδηλάτων, ιδρυτικά μέλη της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών & Ερασιτεχνών έκαναν την ιστορική διαδρομή των 257χλμ από την Αθήνα στην Σπάρτη, θέτοντας έτσι τη βάση του μεγαλύτερου ποδηλατικού θεσμού των ημερών μας στην ερασιτεχνική ποδηλασία, την «Ποδηλατική Σπαρτακιάδα».

Σήμερα, στις 7:30 το πρωί ξεκίνησε η «28η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα 2016», από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και θα ολοκληρωθεί, περίπου 12 ώρες μετά, μπροστά από το μνημείο του Λεωνίδα, στην Σπάρτη. Στην εκκίνηση βρέθηκαν 279 ποδηλάτες.

podilata1

Διοργανώτρια είναι η ΠΕΠΑ (Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών & Ερασιτεχνών) υπό την αιγίδα της ΕΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασία. Την Κυριακή (09/10) θα γίνει ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης Ξηροκάμπι, με ώρα εκκίνησης στις 10:15, μπροστά από το Γυμνάσιο της Σπάρτης και τερματισμό στο Ξηροκάμπι. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές και αθλήτριες με δελτία ΠΕΠΑ ή δελτίο Master της ΕΟΠ.

Οι κατηγορίες του αγώνα είναι: Μaster Α : (30 – 39 ετών) / Β: (40 – 49 ετών) / Γ: (50 – 59 ετών) / Δ: (60 + ετών) / Θ: (γυναικών).

Αναλυτικά η διαδρομή του αγώνα: Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο – Ζάππειο – Σύνταγμα – Ομόνοια – Λεωφ. Αθηνών – Ν.Ε.Ο. Αθηνών / Κορίνθου – Κόρινθος – Π.Ε.Ο. Κορίνθου / Άργους – Μύλοι – Αχλαδόκαμπος – Τρίπολη – Σπάρτη τερματισμός ( Άγαλμα Λεωνίδα, εμπρός από το Εθνικό Στάδιο Σπάρτης).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ