ΕΛΛΑΔΑ

Εχινάκεια: Γιατί είναι η πρώτη επιλογή για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Εχινάκεια: Γιατί είναι η πρώτη επιλογή για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Τα τελευταία 20 χρόνια έγινε ένα από τα δημοφιλέστερα φυτά σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς θεωρείται ότι ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει την αντίδραση του οργανισμού σε μολύνσεις.

Ο λόγος για την Εχινάκεια η οποία έχει μπει πλέον στο μικροσκόπιο των επιστημόνων χάρη στις ευεργετικές ιδιότητες που έχει για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Μπορεί να περιορίσει την πιθανότητα κρυολογήματος έως και 58%

Η δράση της υποστηρίζεται από πολυάριθμες μελέτες, οι οποίες δείχνουν ότι μπορεί να μειώσει την ένταση και τη διάρκεια των συμπτωμάτων της γρίπης ή του κρυολογήματος.

Πιο αναλυτικά, μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, κατά την οποία επανεξετάστηκαν ενδελεχώς 14 έρευνες του παρελθόντος διαπίστωσαν ότι η λήψη Εχινάκειας μπορεί να περιορίσει την πιθανότητα κρυολογήματος έως και 58%, ενώ στην περίπτωση που κάποιος έχει ήδη κρυολόγημα τον βοηθάει να αναρρώσει μιάμιση μέρα πιο νωρίς!

Η τελευταία έρευνα για την Εχινάκεια, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Lancet», επιβεβαιώνει τις θεραπευτικές ιδιότητες της Εχινάκειας, ειδικά σε σχέση με το κρυολόγημα.

ΕΧΙΝ

Βέβαια, αυτό είναι κάτι που ήταν ήδη γνωστό από παλιά. Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν υποστήριξαν επίσημα αυτή τη θέση μέχρι να γίνουν πειράματα μεγαλύτερης κλίμακας τα οποία έχουν σαν σκοπό να καθοριστεί η δοσολογία.

Η 1η επιλογή για την άμυνα του οργανισμού μας

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που η Εχινάκεια αποτελεί την 1η επιλογή όταν πρέπει να ενισχυθεί η άμυνα του οργανισμού έναντι των λοιμώξεων του αναπνευστικού γιατί διεγείρει τη δραστηριότητα των λευκών αιμοσφαιρίων.

Το «ταξίδι» της Εχινάκειας από την Αμερική στην Ευρώπη

Και μπορεί να πήρε το όνομά του από την ελληνική λέξη «εχινός», εξαιτίας των αγκαθιών που έχει στα άνθη του, ωστόσο, πρόκειται για φυτό των Iνδιάνων.

Πιο αναλυτικά, η Εχινάκεια είναι ιθαγενές φυτό της Bόρειας Aμερικής και ένα από τα πιο διαδεδομένα βότανα των Iνδιάνων οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν αιώνες πριν το ανακαλύψουν οι Eυρωπαίοι για να θεραπεύουν από μολύνσεις μέχρι δαγκώματα φιδιών.

Από τον 19ο αιώνα η χρήση του διαδίδεται στη Γηραιά Ήπειρο και αρχίζει η καταγραφή της δράσης του. Aν και μετά την είσοδο των αντιβιοτικών στην αγορά η χρήση του περιορίστηκε αρκετά, τα τελευταία χρόνια, με την τάση που επικρατεί για την εφαρμογή ήπιων εναλλακτικών μεθόδων άρχισε και πάλι να διαδίδεται ευρύτερα.

Ενίσχυση του οργανισμού με την Εχινάκεια της Superfoods

Αυτό το βότανο έχει αντιβιοτικές, αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις και διεγερτικές ιδιότητες και λαμβάνεται στο 90% των περιπτώσεων για να περιοριστούν τα συμπτώματα της φαρυγγίτιδας, του βήχα και του πυρετού.

Πολλοί είναι, επίσης, αυτοί που τη λαμβάνουν προληπτικά στη διάρκεια του χειμώνα, αφού φαίνεται πως μπορεί να προλάβει την εκδήλωση του κρυολογήματος.

Η Superfoods μας δίνει τη δυνατότητα να λάβουμε όλα τα οφέλη που η Εχινάκεια μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό μας με τις κάψουλες Εχινάτσιας, ένα μοναδικό συμπλήρωμα διατροφής που προσφέρει τόνωση, ενισχύει το ανοσοποιητικό, προστατεύει το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα και συμβάλλει στη μείωση της διάρκειας του κρυολογήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ