ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Ταύρος βασανίζεται κατά τη διάρκεια φεστιβάλ

Ισπανία: Ταύρος βασανίζεται κατά τη διάρκεια φεστιβάλ
REUTERS/Jon Nazca/φωτογραφία αρχείου

Ένας ταύρος, εμφανώς ανίκανος να σταθεί στα πόδια του και να τρέξει για να σωθεί, παρενοχλείται σε σημείο βασανισμού από ανθρώπους, κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ με πρωταγωνιστές τα συγκεκριμένα ζώα, στην πόλη Βιγιαρεάλ, στην περιοχή της Βαλένθια στην Ισπανία.

Το ζώο μη μπορώντας να σταθεί στα πόδια του, πέφτει στο οδόστρωμα και σφαδάζει, ενώ δύο από τους θεατές του φεστιβάλ Bou al carrer, πηγαίνουν προς το μέρος του και τον τραβούν από την ουρά, προσπαθώντας να τον «βοηθήσουν» να σταθεί όρθιος και να αρχίσει να τρέχει, όπως «προστάζει» η διαδικασία.

Ο ταύρος καταφέρνει μετά βίας μία φορά να σταθεί όρθιος, όμως δεν μπορεί να τρέξει, γεγονός που προκαλεί αγανάκτηση στους θεατές που αρχίζουν να γιουχάρουν και να σφυρίζουν. Σύμφωνα με ειδικούς που επικαλούνται τα τοπικά μέσα, το ζώο είχε πιθανότατα υποστεί βλάβη στο νευρικό του σύστημα από σφοδρό χτύπημα του κεφαλιού του νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Στην Ισπανία γίνονται συχνά φεστιβάλ με ταύρους, ενώ ταυρομαχίες γίνονται εκτός από τη συγκεκριμένη χώρα και σε Μεξικό, νότια Γαλλία, Πορτογαλία και άλλες χώρες της νοτίου Αμερικής, σε ειδικά διαμορφωμένα αμφιθέατρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ