ΚΟΣΜΟΣ

Τέξας: Αστυνομικός σκότωσε γυναίκα που φέρεται να ήταν έγκυος κατά τη διάρκεια σύλληψης

Τέξας: Αστυνομικός σκότωσε γυναίκα που φέρεται να ήταν έγκυος κατά τη διάρκεια σύλληψης
Φωτογραφία Αρχείου AP Photo/Reed Saxon

Αστυνομικός στο Τέξας πυροβόλησε και σκότωσε μία γυναίκα, η οποία φέρεται να ήταν έγκυος.

Όπως αναφέρει το CNNi, ο αστυνομικός περιπολούσε σε μία γειτονιά σε προάστιο του Χιούστον το βράδυ της Δευτέρας, όταν είδε μία γυναίκα την οποία είχε συναντήσει και στο παρελθόν.

Εναντίον της 45χρονης Pamela Shantay Turner, όπως ονομαζόταν, εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης και ο αστυνομικός κινήθηκε προς το μέρος της για να την συλλάβει, όπως αναφέρει η αστυνομία της Μπέιταουν.

Μάρτυρας κατέγραψε τις σκηνές που ακολούθησαν με το κινητό του.

Στο βίντεο που τράβηξε η γυναίκα ακούγεται να φωνάζει στον αστυνομικό: «Περπατάω. Περπατάω προς το σπίτι μου», ενώ στη συνέχεια τον κατηγορεί για «παρενόχληση».

Ο αστυνομικός προσπαθεί να της περάσει χειροπέδες, αλλά εκείνη το σκάει και ο ένστολος χρησιμοποιεί το όπλο τέιζερ που είχε πάνω του για να την ακινητοποιήσει.

«Γιατί;», ρωτά και ξαναρωτά η 45χρονη, όμως δεν λαμβάνει καμία απάντηση. Ο αστυνομικός συνεχίζει την προσπάθεια σύλληψης και εκείνη του φωνάζει: «Είμαι έγκυος».

Η Turner συνέχισε να αντιστέκεται και σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας πήρε το τέιζερ του αστυνομικού και τον χτύπησε.

Τότε εκείνος έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε πέντε φορές την 45χρονη, που άφησε την τελευταία της πνοή στο σημείο.

Ο Floyd Rubin, πατέρας των δύο παιδιών της 45χρονης, ανέφερε στο CNNi πως η αστυνομία δεν έχει δώσει καμία λεπτομέρεια στην οικογένεια σχετικά με το περιστατικό.

Η αδελφή της Turner σημείωσε πως η 45χρονη είχε δύο παιδιά και τρία εγγόνια. Η αστυνομία διαψεύδει πως ήταν έγκυος.

Η ταυτότητα του αστυνομικού δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, το αστυνομικό τμήμα του Μπέιταουν σημείωσε μόνο πως πρόκειται για έναν βετεράνο στο σώμα. Έχει λάβει άδεια για να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

Οι Αρχές έχουν ζητήσει από το άτομο που τράβηξε το βίντεο να παρουσιαστεί και να δώσει όποια πληροφορία έχει στη διάθεσή του.

Προσοχή, σκληρές εικόνες:

Texas police officer shot and killed a woman during arrest attempt, by Tina Burnside and Holly Yan, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ