ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Μήνυση της αστυνομίας σε βάρος της γυναίκας που κατηγορεί τον Νεϊμάρ για βιασμό

Βραζιλία: Μήνυση της αστυνομίας σε βάρος της γυναίκας που κατηγορεί τον Νεϊμάρ για βιασμό
Facebook/Najila Trindade Mendes & Facebook/Neymar Jr.

Η αστυνομία της Βραζιλίας κατέθεσε μήνυση για δυσφήμιση σε βάρος της Νατζίλα Τριντάντε, η οποία κατηγορεί τον Νεϊμάρ για βιασμό, αφού η νεαρή γυναίκα σε δηλώσεις της άφησε να εννοηθεί ότι οι αστυνομικές δυνάμεις είναι διεφθαρμένες.

Η δήλωση αυτή έγινε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε η 26χρονη στον τηλεοπτικό σταθμό SBT, αναφερόμενη στην υποτιθέμενη κλοπή ενός τάμπλετ με το οποίο είχε τραβήξει το βίντεο της συνάντησής της με τον ποδοσφαιριστή το Μάιο στο Παρίσι.

Όταν ο παρουσιαστής τής είπε ότι η Αστυνομία δεν βρήκε στο σπίτι όπου φέρεται να έγινε ο βιασμός άλλα αποτυπώματα πέρα από τα δικά της και της οικιακής βοηθού, η Τριντάντε απάντησε: «Επομένως, η αστυνομία είναι πουλημένη; Ή όχι; Ή μήπως εγώ είμαι τρελή;».

Οι αστυνομικές αρχές κατέθεσαν μήνυση σε βάρος της, τονίζοντας στην ανακοίνωση που εξέδωσαν «την απόλυτη διαφάνεια, ουδετερότητα και αμεροληψία τους».

Μετά την καταγγελία της Τριντάντε εναντίον του Νεϊμάρ, στις 31 Μαΐου, το νεαρό μανεκέν αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες να στοιχειοθετήσει την υπόθεσή της.

Την περασμένη μάλιστα Δευτέρα, την εγκατέλειψε και ο τρίτος δικηγόρος που είχε προσλάβει, ο Ντανίλο Γκαρσία. Ο τελευταίος ισχυρίζεται ότι εκείνη τον κατηγόρησε ότι εμπλέκεται στην κλοπή του τάμπλετ το οποίο περιέχει το δεύτερο μέρος ενός ουσιαστικού για την υπόθεση βίντεο.

Το βίντεο αυτό, το πρώτο μέρος του οποίου διέρρευσε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει τη συνάντησή της με τον Νεϊμάρ την επομένη του βιασμού, στο Παρίσι.

Η Τριντάντε υποστηρίζεται ότι περιέχει αδιαμφισβήτητες αποδείξεις για την ενοχή του σταρ της Paris SG.

Ο Νεϊμάρ πρόκειται να καταθέσει στην αστυνομία του Σάο Πάουλο για να περιγράψει τη δική του εκδοχή των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν στο Παρίσι. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι γνώρισε την Νατζίλα σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και ότι είχε συναινετικές σεξουαλικές επαφές.

Βίντεο με το «ξύλο» στο δωμάτιο ξενοδοχείου

Υπενθυμίζεται ότι το νεαρό μοντέλο που κατηγόρησε τον Νεϊμάρ για βιασμό προκαλώντας σάλο, είχε μιλήσει για πρώτη φορά δημοσίως στα βραζιλιάνικα μέσα σχετικά με τη σεξουαλική επίθεση που υποστηρίζει ότι δέχθηκε.

Η Najila Trindade Mendes αποκάλυψε τους λόγους που την έκαναν να ταξιδέψει στο Παρίσι για να συναντήσει τον άσο της Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς και το πώς τα πράγματα, όπως ισχυρίζεται, πήραν βίαιη τροπή, όταν εκείνη αρνήθηκε να κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις.

Το μοντέλο αποκάλυψε ότι της άρεσε ο Βραζιλιάνος και ότι είχαν συμφωνήσει να κάνουν σεξ. Όταν όμως εκείνη συνειδητοποίησε ότι ο 21χρονος δεν είχε φέρει μαζί του προφυλακτικά, του είπε πως δεν πρόκειται να κάνουν κάτι. Στη συνέχεια «εκείνος έγινε επιθετικός», σύμφωνα με τα λεγόμενά της που δημοσιεύει το ESPN.

«Όταν τον ρώτησα αν είχε φέρει μαζί του προφυλακτικό, μου είπε όχι. Έτσι του είπα ότι δεν θα συνέβαινε τίποτα μεταξύ μας. Δεν με άκουσε και προχώρησε στην πράξη. Του είπα "Σταμάτα. Σταμάτα. Όχι! Σταμάτα". Εκείνος όμως δεν μιλούσε και πολύ, απλά έκανε».

«Το μόνο που θέλω είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Με τραυμάτισε. Θέλω να πληρώσει για όσα έκανε» συμπληρώνει η Najila.

Από την πλευρά του Νεϊμάρ, η εκπρόσωπός του δήλωσε την Τετάρτη πως «επειδή η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν είναι δυνατό να σχολιαστούν όσα είπε η καταγγέλλουσα».

Δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο αναφέρουν όμως ότι ο δικηγόρος της Mendes παραιτήθηκε γιατί φαίνεται πως η πελάτισσά του «άλλαξε τους ισχυρισμούς της» κι ενώ στην αρχή έλεγε πως ο ποδοσφαιριστής τη χτύπησε, μετά από λίγες ώρες «συμπλήρωσε» και την καταγγελία του βιασμού.

Ακόμη μία αιτία για την παραίτηση του δικηγόρου φαίνεται πως είναι το γεγονός ότι διαφωνούσε με τη δημοσιοποίηση βίντεο, το οποίο το «θύμα» κατέγραψε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Όταν στη συνέντευξη ρώτησαν το μοντέλο εάν έπεσε θύμα σωματικής επίθεσης ή βιασμού, υποστήριξε ότι «συνέβησαν και τα δύο».

Στο εν λόγω βίντεο φαίνεται ο Νεϊμάρ και η κοπέλα λογομαχούν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, τη δεύτερη ημέρα της συνάντησής τους, δηλαδή μετά το φερόμενο βιασμό.

Η κοπέλα ακούγεται να του λέει «Θα σε χτυπήσω. Ξέρεις γιατί; Γιατί εχθές μου επιτέθηκες και με άφησες μόνη εδώ».

Στα πλάνα φαίνεται η νεαρή να τον χτυπάει κι εκείνος να προσπαθεί να αμυνθεί με τα πόδια του.

Εκτός της κατηγορίας περί βιασμού ο Βραζιλιάνος άσος είναι αντιμέτωπος και με πιθανή φυλάκιση.

Ο 27χρονος λίγες ημέρες πριν κοινοποίησε τη συνομιλία με το φερόμενο ως θύμα του, δείχνοντας όλες τις προκλητικές φωτογραφίεςπου του είχε στείλει για να αποδείξει ότι πρόκειται για «παγίδα».

Η υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της χώρας διέταξε ωστόσο έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσει εάν ο ποδοσφαιριστής παραβίασε τη νομοθεσία για την προστασία προσωπικών δεδομένων όταν δημοσιοποίησε το ιστορικό της συνομιλίας του με την κοπέλα.

fwtosynomilia

Η παραβίαση του συγκεκριμένου νόμου μπορεί μάλιστα να επιφέρει ποινή φυλάκισης από ένα έως και πέντε έτη, όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα της Sun.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ